Japan gaat bepalen welke partijen er stablecoins mogen aanbieden

1086 totale weergaven

Japan wil een limieten gaan stellen aan de uitgifte van stablecoins op haar lokale markt, aldus Nikkei.

Strengere regels in Japan

Een beperkt aantal partijen zullen in het land ( ~125 miljoen inwoners) een licentie ontvangen om deze te mogen aanbieden. Het is nog onduidelijk welke partijen dit zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Financial Services Agency wil het toezicht in het eerste kwartaal van 2022 door hebben gevoerd.

Hiermee is Japan het eerste land dat een strenger beleid gaat voeren ten opzichte van stablecoins.

Meest bekende voorbeeld is Tether (USDT), een belangrijke gateway voor handelaren (uit Azië en China in het bijzonder) om aan bitcoin te komen.

Aannemelijk is dat Japan wil voorkomen dat handelaren buiten Japan hun toevlucht gaan zoeken in het land om aan stablecoins te komen.

Stablecoins zijn cryptovaluta waarvan de waarde is gekoppeld aan de waarde van doorgaans de Amerikaanse dollar. In theorie is elke uitgifte gedekt door een mandjes van assets zoals cash, staatspapieren etc.

Doch er zijn twijfels of Tether te allen tijde volledig gedekt is geweest. Wel is de controle op Tether Inc. strenger geworden in Amerika na een uitspraak van de rechter in New York zoals de publicatie van een periodieke kwartaalrapportage.

Ook in Japan gelden vergelijkbare accountancy eisen, net zoals het naleven van anti witwasregelgeving.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...