Japan’s grootste investeringsbank Nomura lanceert een bitcoin fonds

De dochteronderneming van Japan’s grootste investeringsbank, Nomura Holdings genaamd ‘Laser Digital Asset Management’, heeft op dinsdag een fonds voor de adoptie van bitcoin gelanceerd voor institutionele investeerders. Dat meldt het concern in een persbericht.

Het bitcoin fonds biedt institutionele investeerders een weg naar investeringen in digitale activa. Het bitcoin fonds wordt geleverd met de hoogste niveaus van risicobeheer en naleving om institutionele klanten te beveiligen. Deze stap maakt Bitcoin beschikbaar voor institutionele investeerders en brengt nieuwe fondsen in de digitale activabranche.

Nomura Holdings is een financiële gigant ter waarde van 500 miljard dollar die diensten aanbiedt aan toonaangevende institutionele investeerders.

Sebastien Guglietta, Head of Laser Digital Asset Management, zegt dat technologie economische groei mogelijk maakt en langetermijnblootstelling aan bitcoin biedt.

“Technologie is een belangrijke drijvende kracht achter de wereldwijde economische groei en transformeert een groot deel van de economie van analoog naar digitaal. Bitcoin is een van de aanjagers van deze langdurige transformatieve verandering en langetermijnblootstelling aan bitcoin biedt een oplossing voor investeerders om deze macro-trend vast te leggen,” aldus Guglietta in een verklaring.

Verschillende investeringsbanken staan nu institutionele klanten toe om toegang te krijgen tot de sector van digitale activa. Deze ontwikkeling verbindt Wall Street met de digitale activabranche en leidt tot een brede acceptatie van de cryptomarkten.

“We zijn verheugd om ons bitcoin adoptiefonds nu te lanceren, waarmee institutionele investeerders een veilige weg krijgen naar investeringen in digitale activa die worden ondersteund door gevestigde financiële middelen, met de hoogste niveaus van risicobeheer en naleving,” zegt Fiona King, hoofd van Distributie bij Laser Digital Asset Management.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...