John McAfee verdiende $13 miljoen met ‘pump en dump plannen’

Het is alweer een tijdje geleden, maar John McAfee is weer eens in het bitcoinnieuws. McAfee wordt in New York aangeklaagd voor een aantal zaken. Hij wordt onder andere verdacht van effectenfraude en witwaspraktijken die te maken hebben met bitcoin en vooral andere cryptocurrency’s.

De Amerikaan zit voorlopig overigens nog vast in Spanje, Amerika is bezig met een uitlevering.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

McAfee en cryptocurrency

McAfee werd in 2017 en 2018 een populair onderwerp in de industrie. De beste man besloot om met zijn bereik en invloed op onder andere Twitter een aantal projecten te promoten. Uiteraard kreeg hij daarvoor betaald, maar vaak vertelde hij dat er niet bij tijdens zijn promoties.

De aanklager in New York richt zich ook op het ‘McAfee Team’, deze groep hield zich bezig met de promoties. Jimmy Watson, een belangrijke adviseur van deze groep, heeft ook een aantal aanklachten aan zijn broek. Hij werd deze week opgepakt in Texas.

In de aanklacht worden beide heren beschuldigd van het opzetten van campagnes voor digitale assets middels ‘foute en misleidende informatie’. De berichten van McAfee hadden ontegenzeggelijk invloed op de koers van de relatief kleine assets. Ze zouden hiermee bij elkaar $13 miljoen hebben verdiend.

McAfee en Watson hangt een gevangenisstraf van 5 jaar boven het hoofd, daarnaast kan er ook een hoge boete worden opgelegd.

Bitcoin prijs van $1 miljoen

McAfee was zijn tijd ver vooruit als het gaat om de prijs van bitcoin. De beste man beloofde zijn geslachtsdeel op te eten als BTC geen prijs van $1 miljoen had tegen het einde van 2020. Helaas voor alle bitcoiners zijn we daar ook in 2021 nog niet.

Later zei hij dat dit ging om een truc. En die truc heeft aardig gewerkt: want het was goede reclame voor het merk McAfee. De programmeur moet zichzelf echter wel gaan verantwoorden voor al zijn acties.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMcAfee

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...