Jongeren hopen nog steeds miljardair te worden met cryptovaluta

Ondanks – of misschien wel dankzij – de prijsdaling van bitcoin in het afgelopen jaar, blijven cryptobezitters dromen van een leven met villa’s, dure horloges en Lamborghini’s.

Steekproef

Dat blijkt uit een onderzoek dat The Harris vorige maand deed onder krap 2.000 Amerikanen. Bijna 70% van de ondervraagde investeerders uit de cryptowereld gelooft dat ze dankzij cryptovaluta miljardairs kunnen worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onder de gebruikers die beweerden dat crypto hen miljarden zou kunnen opleveren, was de meerderheid jongere generatie – millennials of generatie Z.

De steekproef suggereert dat de jongere generaties eerder tot cryptovaluta zouden overstappen bij een naderend falend economisch systeem. Bovendien zouden individuen van deze twee generaties eerder crypto-investeringen overwegen om hun pensioen te financieren.

De resultaten van de Harris Poll Thought Leadership Practice vertelt grofweg twee dingen:

  • Enerzijds heeft het vertrouwen van de jongeren in het huidige financiële systeem een flinke deuk opgelopen.
  • Aan de andere kant is het idee om rijk te worden dankzij digitale valuta nog steeds relevant.

‘Not get poor slowly’

Daarbij moet gezegd worden: dit soort utopische toekomstdoelen zijn met name aanwezig in de wereld van cryptocoiners. Daarnaast zijn er absoluut geen garanties dat je miljonair wordt als je iets aan cryptovaluta hebt. De verleiding om te gaan handelen, speculeren of rentenieren heeft al veel slachtoffers gemaakt.

Daarbij moet ook gezegd worden dat 40% van de ondervraagden absoluut niet de ambitie heeft om miljonair te worden. Zes op de tien droom wel van zo’n toekomst.

Bitcoin is bedacht als geld om niet langzaam arm van te worden (door ongebreidelde inflatie waardoor koopkracht gegarandeerd verdampt). Het is niet per se een money making machine om snel rijk mee te worden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...