JP Morgan waarschuwt: ‘Momentum Bitcoin koers zwakt af’

Strateeg Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan gelooft dat de rally van Bitcoin mogelijk ten z’n einde is gekomen. Hij ziet het momentum van de cryptocurrency afnemen en deelt via persbureau Bloomberg zijn visie.

Bitcoin momentum

Panigirtzoglou is ervan overtuigd dat grens van de $60.000 een do-or-die-niveau is voor de Bitcoin bulls. Waar de koers een week geleden tot bijna $65.000 steeg, kelderde de koers op 18 april naar de $51.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De strateeg verwacht dat hiermee het momentum van de cryptomunt is vergaan. “Een verval van meerdere maanden na de massale uitroeiing zal het gevolg zijn”, zo merkt hij op:

“De afgelopen dagen onderging de Bitcoin-futuresmarkt flinke liquidaties op dezelfde manier als midden februari, midden januari of eind november. Een signaal dat hieruit volgt is dat we een natuurlijk verval van de prijs kunnen zien, gezien deze nog redelijk hoog is.”

Je zou het ook anders kunnen zien: hoewel de koers tot bijna $51.000 daalde, waren er veel kopers die meededen aan ‘Buy The Fucking Dip’. Momenteel hangt de prijs van bitcoin rond de 18,848.93USD, wat toch wel aanzienlijk hoger is.

‘Moeilijke’ correctie

Ondanks deze snelle correctie denkt Panigirtzoglou niet dat de koers dit keer doorstoot. Hij ziet een afnemende institutionele instroom:

“Of we een herhaling van die vorige correcties in de huidige conjunctuur zien, valt nog te bezien. De instroom in Bitcoin fondsen vlakt ook af.”

Daarmee doelt hij wellicht op de groei van het Grayscale Bitcoin Trust, wat al nagenoeg het hele jaar geen nieuwe bitcoin heeft opgekocht. Anderzijds is er een enorme interesse in de Canadese ETF’s.

Dat is teken om rekening mee te houden, volgens de strateeg: “Of we een herhaling van de prijsacties met de huidige conjunctuur zien, valt nog te bezien. Het zal moeilijker zijn om deze keer het momentum te keren.”

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
JPMorgan