JPMorgan analisten benoemen investeringstrend, Bitcoin vaker deel van traditioneel portfolio
Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.
De analisten van JPMorgan hebben een investeringstrend ontdekt waar Bitcoin een belangrijke rol in speelt, namelijk “debasement trade”. De bank heeft een lange weg achter de rug als het gaat om de acceptatie van Bitcoin, maar ziet nu duidelijk de waarde van de asset op de lange termijn. Bitcoin wordt daarmee steeds vaker onderdeel van traditionele portfolio’s.
In dit artikel zetten we de recente uitspraken van de analisten van JPMorgan uiteen, bespreken we hoe grote financiële instituten als JPMorgan Bitcoin steeds serieuzer nemen en gaan we in op rol van Bitcoin bij de diversificatie van traditionele portfolio’s. Daarnaast bekijken we kort de huidige Bitcoin koers.
Investeringstrend – Bitcoin wordt door JPMorgan herkent als debasement trade
De Amerikaanse bank JPMorgan heeft aangegeven dat goud en Bitcoin steeds belangrijker worden in investering portfolio’s. Deze assets worden ingezet als strategie om je te kunnen wapenen tegen de waardevermindering van fiat currencies ten tijden van bijvoorbeeld hoge staatsschulden, geopolitieke spanningen en angsten omtrent inflatie. Deze trend wordt door JPMorgan analisten “debasement trade” genoemd.
Volgens het bedrijf heersen er momenteel angsten rondom inflatie waardoor investeerders zich steeds meer richten op debasement trade.
Grote banken als JPMorgan nemen Bitcoin steeds serieuzer
Traditionele financiële instituten zoals JPMorgan richten zich steeds meer op Bitcoin. Er over de afgelopen jaren verschillende triggers geweest voor deze shift. Zo noemde de CEO van JPMorgan, Jamie Dimon, Bitcoin in 2017 nog fraude en gaf daarbij aan dat de bekende crypto uiteindelijk zal falen. In deze tijd werd de blockchain technologie echter ook al onderzocht door veel banken.
2017 was een belangrijk jaar voor Bitcoin omdat toen de koers ontzettend hard steeg en de eerste Bitcoin futures gelanceerd werden. Maar de echte shift kwam tijdens de pandemie, toen institutionele investeerders als MicroStrategy en Tesla in Bitcoin begonnen te investeren. Dit deden ze om zich te wapenen tegen de inflatie die op de loer lag doordat er wereldwijd door centrale banken geld vrijgemaakt werd.
Rond diezelfde tijd maakte JPMorgan de stap om diensten te bieden rondom Bitcoin investeringen en later kwam de bank uit met een rapport die Bitcoin aanduidde als potentiële investering voor de lange termijn. In 2021 werd de eerste Bitcoin ETF gelanceerd in Canada, waardoor de eerst stap gezet werd om Bitcoin toegankelijk te maken voor traditionele investeerders. In 2024 werden Bitcoin ETF’s ook in Amerika goedgekeurd.
BREAKING: 🇺🇸 JPMorgan owns spot #Bitcoin ETF holdings in BlackRock, Fidelity, and Bitwise ETFs - SEC filing. pic.twitter.com/7OzPLwC1pA
— Bitcoin Archive (@BTC_Archive) May 10, 2024
Momenteel heersen er opnieuw angsten rondom inflatie, waarbij de Fed zelfs waarschuwt voor geldproblemen van $ 4,1 triljoen. Daarnaast heersen er ook angsten voor een verminderde waarde van de fiat currency en is er ook sprake van geopolitieke spanningen waardoor investeerders steeds meer kiezen voor Bitcoin als debasement trade.
Banken als JPMorgan herkennen dus steeds meer de waarde van crypto als hedge, maar daarnaast zullen zij het ook waarderen dat er ook steeds meer helderheid is over de regulatie van crypto.
Bitcoin portfolio – De rol van BTC bij de diversificatie van traditionele portfolio’s
Door Bitcoin te herkennen als debasement trade, erkent JPMorgan de cryptoleider als een belangrijke asset voor de diversificatie van traditionele portfolio’s.
Dit komt bijvoorbeeld doordat Bitcoin kan fungeren als wapen tegen inflatie, maar ook doordat Bitcoin historisch gezien een negatieve correlatie heeft met de traditionele markt. Hiermee biedt Bitcoin een handige manier om een portfolio te balanceren.
De volatiliteit van Bitcoin is een van de redenen dat veel traditionele platformen zich in eerste instantie distantieerden van Bitcoin. Aan de andere kant kunnen hiermee de winsten ook groter zijn dan met traditionele assets.
Praat mee op onze socials!
Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.
Bitcoin koers – De $ 100.00 grens is opnieuw doorbroken
De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met 2,74% gestegen en handelt daarmee momenteel op $ 101.526. Hiermee zit het net boven het support niveau van $ 101.432. Mocht het deze worsteling niet winnen, dan zal de koers weer onder de $ 100.000 terechtkomen.
Mocht de koers echter verder gaan stijgen, dan kan het mogelijk binnenkort het gebied gaan testen tussen de $ 102.800 en de all-time high van $ 108.000.
De recente uitspraken duidt op een verdere acceptatie van Bitcoin als investering op de lange termijn. Mogelijk kan dit optimisme bijdragen aan een verdere stijging van de koers.
Houd onze samenwerking goed in de gaten, want er zullen geregeld nieuwe en lucratieve deals komen!
Kijk voor de voorwaarden op Bitvavo x BitcoinMagazine.nl
Bitvavo - grootste crypto exchange in Nederland
- Meer dan 340 beschikbare cryptocurrencies
- Lage transactiekosten
- Gemakkelijk via iDeal geld storten
- Professionele traders dashboard
Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.