JPMorgan Voorspelt Kapitaalstroom van Bestaande Crypto Producten naar Nieuwe Bitcoin ETF’s

JPMorgan voorziet een aanzienlijke verschuiving van kapitaal van bestaande cryptoproducten naar nieuw gelanceerde spot Bitcoin ETF’s. De bank schat dat deze nieuwe ETF’s een instroom kunnen zien tot wel $36 miljard, waarbij geldstromen vanuit producten zoals de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) worden omgeleid, volgens een recent onderzoeksrapport.

Een Exchange-Traded Fund (ETF) dat Bitcoin als onderliggende waarde heeft, stelt beleggers in staat om in Bitcoin te investeren zonder de digitale valuta zelf te bezitten. Deze fondsen volgen de prijs van Bitcoin en worden verhandeld op traditionele beursplatformen, waardoor het voor beleggers gemakkelijker wordt om in te stappen in de cryptomarkt zonder de complexiteit van het direct kopen en opslaan van digitale valuta.

Volgens CoinDesk geeft JPMorgan’s analyse aan dat ondanks de terughoudende goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor spot Bitcoin ETF’s, de marktreactie relatief ingetogen is geweest. De focus verschuift nu naar de hoeveelheid kapitaal die deze nieuwe ETF’s kunnen aantrekken.

De bank benadrukt dat hoewel er twijfels bestaan over de instroom van vers kapitaal in de cryptomarkt als gevolg van deze goedkeuring, er toch een aanzienlijke verschuiving te verwachten is van bestaande cryptoproducten naar de nieuwe ETF’s. Zelfs zonder de instroom van nieuw kapitaal, kunnen de nieuwe ETF’s tot $36 miljard aantrekken.

Ongeveer $3 miljard zou kunnen wegvloeien uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en migreren naar de nieuwe spot ETF’s, als gevolg van beleggers die winst nemen na het kopen van GBTC-aandelen tegen een korting op de secundaire markt in het afgelopen jaar. Daarnaast zouden tot $20 miljard van particuliere beleggers kunnen verschuiven van accounts bij cryptobeurzen naar de nieuwe ETF’s.

De hoge kosten van Grayscale kunnen ook leiden tot uitstromen, en tenzij Grayscale zijn tarieven verlaagt naar het niveau van Blackrock (BLK) en andere aanbieders, “kan er mogelijk nog eens $5 miljard tot $10 miljard snel wegvloeien uit GBTC om te migreren naar goedkopere spot Bitcoin ETF’s,” voegt de bank toe.

Institutionele beleggers die hun crypto in fondsvorm aanhouden, kunnen overwegen om over te stappen van futures-gebaseerde ETF’s en GBTC naar goedkopere spot ETF’s, vooral als GBTC traag is in het verlagen van zijn tarieven, aldus het rapport.

Deze trend weerspiegelt de groeiende integratie van cryptocurrency in traditionele financiële markten en de toenemende acceptatie van Bitcoin als een legitieme beleggingsoptie. Met de introductie van spot Bitcoin ETF’s krijgen beleggers een toegankelijker en potentieel goedkoper alternatief om te investeren in Bitcoin, zonder de noodzaak om de cryptocurrency direct te beheren. Voor de hardcore bitcoiner minder interessant, maar er zijn meer mensen in deze (financiële) wereld.

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

Lees meer