Open interest in Ethereum futures bereikt recordhoogte: Wat betekent dit voor de ETH koers?

4043 totale weergaven
ethereum transactiekosten

De Ethereum futuresmarkt is weer eens behoorlijk actief. Onlangs is het aantal openstaande posities sterk gestegen, wat vragen oproept over de richting van de Ethereum koers. Zien we een stijgende of dalende trend?

Hoge openstaande posities bij Ethereum futures

De open interest in Ethereum futures heeft recent een recordhoogte bereikt. Dit betekent dat beleggers steeds meer vertrouwen hebben in een stijging van de Ethereum koers. Een belangrijke indicator, de taker buy-sell ratio, laat een sterke toename van kooporders zien. Dit wijst op een mogelijke stijging van de munt.

ethereum open intrest

Binance en Bybit zijn de grootste spelers op deze markt. Ze hebben respectievelijk openstaande posities van $ 4,55 miljard en $ 2,4 miljard. Deze concentratie op enkele grote platforms kan invloed hebben op de prijs van ETH.

Wat betekent dit voor de Ethereum koers?

Fundingspercentages kunnen aangeven of beleggers te optimistisch zijn. Als het percentage boven de 1,2% per week ligt, kan dit wijzen op een oververhitte markt die mogelijk zal corrigeren. Momenteel staat het fundingspercentage op 0,04%, of ongeveer 0,8% per week. Dit wijst op een gematigde groei.

Deskundigen verwachten dat ETH de komende weken flink kan stijgen. Sommige analyses voorspellen dat de Ethereum koers tegen eind 2024 rond de $ 6.216,99 kan liggen. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op de groei van dApps en verbeteringen in blockchaintechnologie. Ook verwachten veel mensen dat de Ethereum ETF’s veel geld naar Ether kunnen laten vloeien, wat goed is voor de koers.

Daarnaast zijn mensen de laatste tijd steeds optimistischer over de toekomst van crypto door de groeiende populariteit van president Donald Trump. In november dit jaar vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats, en veel mensen voorspellen dat Trump zal winnen. Trump heeft zich uitgesproken als een voorstander van crypto, en zijn mogelijke overwinning zou kunnen wijzen op gunstige crypto regulering.

De huidige gegevens uit de Ethereum futuresmarkt tonen een gematigd optimistische trend. De hoge open interest en de stijgende koopratio ondersteunen dit.

Lees meer over:
Ethereum koersfutures

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...