Kamala Harris overweegt Gensler als Minister van Financiën – zorgen in de cryptowereld nemen toe

1347 totale weergaven
kamala harris crypto

De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten vinden in november plaats, maar er is inmiddels elke dag wel nieuws over de verkiezingen. Ook de crypto markt kijkt met bijzonder veel interesse naar dit nieuws, gezien het veel effect kan hebben op de toekomst van de markt als geheel. 

Tot nu toe leek er vooral goed nieuws vanuit de verkiezingen te komen, zo positioneerde Trump zich duidelijk als voorstander van cryptocurrency en leek ook Kamala Harris er positiever tegenover te staan dan voorganger Joe Biden. Dat lijkt nu echter om te slaan, nu Kamala Harris overweegt om Gary Gensler als minister van Financiën te benoemen als ze president van de Verenigde Staten wordt.

Gary Gensler en de jacht op crypto

Het nieuws heeft meteen de zorg aangewakkerd in de crypto industrie, gezien Gary Gensler momenteel de baas van de SEC is, en die Amerikaanse toezichthouder juist al een jarenlange strijd met de crypto markt voert. Afgelopen jaren is deze strijd tot een hoogtepunt gekomen toen er een actieve strijd werd gevoerd tegen exchanges en bepaalde crypto projecten.

De bekendste voorbeelden zijn de rechtszaak tussen Ripple en de SEC en de actie die ondernomen werd tegen Binance. Beide zaken hebben al een groot effect gehad op de crypto markt.

xrp koers

De Ripple koers heeft het de afgelopen jaren waar gehad door de rechtszaak. De SEC eiste hierin een boete van $ 2 miljard, maar onlangs kwam eindelijk de uitspraak van de rechter waarin deze boete teruggebracht is tot $ 125 miljoen.

Gary laat het hier waarschijnlijk niet bij en zal met de SEC in hoger beroep gaan tegen de uitspraak. Dit houdt de druk op Ripple hoog waardoor de XPR koers ook de komende periode waarschijnlijk niet snel verder zal stijgen.

Kamala Harris kiest voor Gensler

De keuze van Kamala Harris voor Gary Gensler is voor de crypto markt een teleurstelling, gezien het duidelijk is dat Gensler het niet zo heeft op cryptocurrency. De verwachting is dan ook dat hij vanuit zijn nieuwe positie nog meer macht heeft om de crypto industrie onder druk te zetten.

Met deze stap lijken de Democraten definitief geen toenadering te zoeken met de crypto markt. Dat vermoeden was er al, nadat er bij het Crypto4Harris evenement, een week geleden, geen spoor van de presidentskandidaat was.

Ook in het programma dat de Democraten gepubliceerd hebben, wordt er nauwelijks een woord gerept over cryptocurrency en de mogelijke toekomst van de markt.

Qua adivseurs houdt Harris het ook bij het oude, ze maakt gebruik van dezelfde adviseurs als Joe Biden. Ook Biden heeft zich in de afgelopen jaren niet veel uitgelaten over cryptocurrency, en heeft Gensler zijn gang laten gaan als de baas van de SEC.

De crypto-stemmers in Amerika lijken maar één uitweg te hebben, en dat is de Republikeinse Partij, daar zijn wel een aantal senatoren duidelijk pro-crypto. Ook Trump heeft zich zoals gemeld meermaals positief uitgelaten over de crypto markt, maar wat er waar wordt van de woorden van de oud-President is nog maar afwachten.

Crypto kopen in bear markt

Mocht er inderdaad een slechte periode aanbreken in de crypto markt door de Amerikaanse verkiezingen kan het verstandig zijn om jouw investeringen meer te verspreiden. In plaats van alles in bekende cryptomunten te laten staan, kun je ervoor kiezen dit te spreiden over enkele nieuwe investeringen.

Als één van deze nieuwe cryptomunten aanslaat, kun je al snel een grote winst boeken. Hieronder bespreken we twee van deze nieuwe coins die op dit moment nog in een presale te koop zijn. Hierdoor is de prijs van de token nog vastgesteld door het project zelf, gezien er nog niet in gehandeld kan worden.

Pepe Unchained – breekt los van de keten

Met Pepe Unchained krijgt de welbekende Pepe meme zijn eigen blockchain. In plaats van gebruik te maken van het Ethereum-netwerk, zoals de originele PEPE, kiezen de ontwikkelaars van het project voor een eigen tweede laag op Ethereum.

Hiermee heeft Pepe eindelijk haar eigen blockchain, wat in dit geval zorgt voor veel snellere transacties, lagere kosten en een eigen ledger met daarin alle transacties die er met $PEPU gedaan worden. Ook heeft het een eigen staking protocol opgezet, waarin je momenteel beloningen kunt ontvangen van meer dan 200% per jaar.

Je kunt direct beginnen met het verdienen van deze staking beloningen, doordat je de tokens die je in de presale koopt hier direct in vast kunt zetten. De $PEPU tokens koop je op het moment alleen nog via de website van het project, waar je andere cryptocurrency inrult voor de meme coin of een directe aankoop doet via je creditcard.

 

 

Crypto All-Stars – het eerste unified meme coin staking protocol

Crypto All-Stars is een project voor de echte meme coin liefhebber. Het komt met unieke technologie waarbij je niet alleen de $STARS token kan staken, maar waar je alle grote meme coins op één plek kan opslaan in een staking protocol; de MemeVault.

Als je meerdere meme coins in bezit hebt, maakt dit het een stuk makkelijker om overzicht te krijgen over je gehele portfolio en de bijbehorende beloningen die je ontvangt. Daarnaast kunnen deze beloningen ook een stuk hoger worden, wanneer je in het bezit bent van de $STARS token.

crypto all stars staking

Crypto All-Stars is onlangs gelanceerd in een presale en heeft in korte tijd al bijna $ 600.000 opgehaald. Het MemeVault ecosysteem wordt gelanceerd zodra de token verkrijgbaar komt op exchanges, maar de $STARS token zelf kun je alvast staken via de website van het project.

 

 

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie hierin is bedoeld ter educatie en reflectie, en dient niet beschouwd te worden als financieel advies. Wij moedigen lezers aan om zorgvuldig eigen onderzoek te doen alvorens financiële beslissingen te nemen.

Lees meer over:
Kamala Harris

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...