Kans op Spot Bitcoin ETF ligt op 70 procent volgens deze analist

429 totale weergaven
Bitcoin ETF

De kans dat de Securities and Exchange Commission een spot-based Bitcoin exchange-traded fund goedkeurt, neemt volgens experts in de industrie toe. Met name de goedkeuring van de eerste Amerikaanse Ethereum Futures ETFs zorgt voor een toename van hun vertrouwen in de goedkeuring van de eerste Spot Bitcoin ETF.

Macro-analist Alex Krüger geeft de kans op goedkeuring nu een solide 70 procent en verwacht de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF in januari al.

Buy the rumour, sell the news

Als je al wat langer meeloopt binnen de bitcoin-wereld, dan ken je ongetwijfeld het gezegde: "Buy the rumour, sell the news."

Dat wil zeggen dat investeerders de koers van een asset opdrijven op basis van de geruchten, waardoor in dit geval de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF zich de komende periode al in de bitcoin koers zal verwerken.

Vervolgens verwacht Alex Krüger een "sell the news" evenement.

Op het moment dat de Spot Bitcoin ETF dus daadwerkelijk op de markt komt verwacht hij een daling.

Voorlopig blijft het echter bij Futures ETFs, omdat de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission, zich nog teveel zorgen maakt over de volatiliteit en manipulatie in de markt.

Het vertrouwen is groot

Overigens is het niet alleen Alex Krüger die veel vertrouwen heeft in de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF. Ook Nate Geraci, de president van ETF Store verwacht dat we in de nabije toekomst een Spot Bitcoin ETF op de markt mogen verwelkomen.

Als gevolg van de overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de SEC ziet ook Crypto Rover de kansen op een Spot Bitcoin ETF stijgen. "De SEC heeft nu geen valide argumenten meer om een Spot Bitcoin ETF af te wijzen. Ze zijn gedwongen om deze te accepteren", aldus Crypto Rover.

Volgens Mister Crypto zei een voormalig bestuurder van BlackRock dat de SEC binnen drie tot zes maanden een Spot Bitcoin ETF zal goedkeuren. Dat zou een instroom van 200 miljard dollar aan kapitaal opleveren.

Veelbelovende berichten dus, maar laten we het eerst allemaal maar rustig afwachten voordat we te enthousiast worden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....