Klanten van bank in Panama kunnen bitcoinrekeningen openen

De Panamese Towerbank gaat dingen doen met bitcoin. Dat deelt de bank op Twitter met een aantal memes.

Bitcoin in Panama

Towerbank is een Panamese financiële instelling met meer dan 200 medewerkers en 40 jaar bankervaring. Ze maken bekend dat ze de weg vrijmaken voor 'crypto-accounts'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens een blockchain-meetup die donderdag werd georganiseerd door de Kamer voor Digitale Koophandel maakten vertegenwoordigers bekend dat cryptofanaten een crypto-rekeningen kunnen krijgen bij de bank.

Gabriel Campa, vice-president van Towerbank, vertelt dat cryptoklanten geen "tegenslagen" hoeven te verwachten die ze bij andere banken wel krijgen als ze bezig willen met cryptovaluta.

Op zaterdag maakte het officiële Twitter-account van Towerbank een einde aan de geruchten: "Hallo, crypto-community!"

Ze lijken zich wel raad te weten met de cryptospace. Een bitcoiner maakte al snel de beruchte LaserEyesTill100k-profielfoto, wat bij de bank niet onopgemerkt bleef.

Bitcoinrekening

Naar verluidt kan men tot maximaal $5.000 per maand aan cryptotransacties doen. Ze bieden geen directe diensten aan, dus men moet wel zelf bitcoin op het account storten.

Klanten zouden ook hun account bij Binance rechtstreeks aan hun Towerbank-rekening moeten kunnen koppelen. Hier is echter geen officiële verklaring over gegeven.

Panama is wel de place to be, zo lijkt het, met allerlei ontwikkelingen en wetsvoorstellen. Congreslid Gabriel Silva wil hiermee Panama klaarmaken voor het alsmaar groeiende fenomeen. De president kondigde moest eerder deze maand verwachtingen temperen.

De politicus is niet tevreden met de laatste versie van het wetsvoorstel. "Als ik je nu, op dit moment, ga antwoorden op de informatie die ik heb - wat niet genoeg is - zal ik die wet op dit moment niet ondertekenen", zo zei Coritzo eerder.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws