President van Panama twijfelt over bitcoin wetsvoorstel

974 totale weergaven

Panama moet voorlopig wachten op de nieuwe ‘bitcoinwet’. Het parlement van het land stemde inmiddels in met een pakket en regels en richtlijnen, maar president Laurentino Coritzo gaat nog niet akkoord.

De politicus is niet tevreden met de huidige versie van het wetsvoorstel. “Als ik je nu, op dit moment, ga antwoorden op de informatie die ik heb – wat niet genoeg is – zal ik die wet op dit moment niet ondertekenen”, zegt Coritzo.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij vindt dat er te weinig aandacht is voor het voorkomen van witwassen met cryptocurrency’s. Dat vertelt Cortizo tijdens de Bloomberg New Economy Gateway Latin America-conferentie. “Ik moet heel voorzichtig zijn als de wet clausules bevat met betrekking tot witwasactiviteiten of antiwitwasactiviteiten, Dat is heel belangrijk voor ons.”

Bitcoin moet uiteindelijk een aparte status krijgen in Panama. In het wetsvoorstel wordt ruimte gemaakt voor bitcoin als valuta. Alleen de president kan nog roet in het eten gooien. In de praktijk gaat het voor bedrijven en individuen onder andere om minder of geen belasting op bitcoin. Ook is Panama een land waar bedrijven al voor deze wet neerstreken voor de gunstige (financiële) regels.

Controle

Een team van advocaten moet volgens de president van Panama nog eens goed kijken naar de huidige voorstellen. De kans is groot dat een aantal dingen moeten worden herschreven. Coritzo heeft het recht om een wetsvoorstel te weigeren middels een veto.

Het lijkt er vooral op dat de beste man zich nog moet verdiepen in de materie. Coritzo: “Het is een innovatieve wet van wat ik heb gehoord – het is een goede wet. We hebben hier in Panama een solide financieel systeem.” Hij benadrukt dat hij graag een internationaal raamwerk ziet voor regels rondom digitale assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...