Klanten van bitcoinbank Silvergate stuurden in eerste kwartaal $14 miljard naar platform

Silvergate heeft in het eerste kwartaal van dit jaar $14,7 miljard aan bitcoin en altcoins op hun platform verwelkomd. Het kwartaal ervoor kwam het totaal aan stortingen nog neer op $13,3 miljard.

Bitcoinbank

Het Amerikaanse bedrijf maakt vandaag de kwartaalcijfers bekend in een rapport. CEO Alan Lane vertelt dat ze het jaar sterk zijn begonnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Silvergate positioneert zich in de markt als bank tussen de traditionele en cryptomarkt. Ze zien een groeiend aantal klanten van hun Silvergate Exchange Network (SEN). Dit is een plek waar men terecht kan voor cryptoproducten.

Eind vorige maand waren er meer dan 1.500 klanten op het platform actief. Dat was een stijging van 27% op jaarbasis, aangezien het platform op 31 maart 2021 iets meer dan 1.100 gebruikers had.

Met SEN kun je ‘realtime afwikkelingen’ doen van Amerikaanse dollars en euro’s. Onder andere FTX, Coinbase, Bitstamp, Kraken en Circle, het bedrijf achter de USDC stablecoin, maken er gebruik van.

Ook MicroStrategy is klant van Silvergate. Eerder deze maand verzekerde het bedrijf van Michael Saylor zich nog van een lening van $200 miljoen, waarbij ze bitcoin als onderpand inlegden. Miningbedrijf Marathon haalde ook al eens $100 miljoen aan krediet op bij de bank.

Lichte daling in volume

In totaal is er (cumulatief) al meer dan $1.000 miljard aan Amerikaanse dollars verplaatst binnen SEN.

Wel was er een daling in de overschrijvingen in Q1 ten opzichte van het vierde kwartaal van 2021. Het betrof een afname van $219 miljard tot $142 miljard. Op jaarbasis waren er rode cijfers: -15%.

Klanten van bitcoinbank Silvergate stuurden in eerste kwartaal $14 miljard naar platform

De gemiddelde grootte van een storting nam wel toe, wat Lane erg goed doet:

“Hoewel het volume op het Silvergate Exchange Network werd beïnvloed door bredere trends in de sector, blijf ik aangemoedigd door de aanhoudende groei die we zagen onder klanten.”

Silvergate is ook de eigenaar van voormalig Facebook-en-Meta-project Diem (voorheen ook wel bekend als Libra). Volgens Lane blijft de markt van stablecoins (en de infrastructuur erachter) een van de strategische pijlers van het bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws