Klanten van Citibank starten met Bitcoin en gaan ‘down the rabbit hole’

Klanten van Citibank tonen steeds meer interesse in bitcoin (BTC). Dat vertelt Itay Tuchman van de consumentenbank tijdens een evenement in Londen. Tuchman is het hoofd van de divisie dat zich richt op de handel in internationale valuta.

Naast BTC noemt de bankier ook DeFi als een onderwerp waar steeds meer klanten van de bank interesse in tonen. Citibank is onderdeel van de Citigroup. Citigroup is de op een na grootste Amerikaanse bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Citigroup is zelf een speciale afdeling voor digitale assets zoals bitcoin gestart. Als de vraag daar is, dan willen dit soort grote banken de diensten aanbieden. Zij willen immers ‘gewoon’ geld verdienen.

Investeerders

Institutionele investeerders die sinds 2020 bezig zijn met bitcoin tonen steeds meer interesse. Het ging volgens Tuchman al vrij snel na de eerste kennismaking met bitcoin en cryptocurrency over de mogelijke gevolgen, investeringen en innovaties.

De bankdirecteur is overduidelijk niet iemand die alleen bezig is met bitcoin, trouwens. Tuchman: ””Zoals iedereen die in crypto zit weet, begin je met Bitcoin en ben je heel snel het rabbit hole in.”

Tuchman liet eerder weten dat Citigroup erg geïnteresseerd is in bitcoin, maar ze hebben niet de ambitie om een voortrekkersrol te spelen: ”We zijn Tesla niet. Het is niet onze taak om dingen uit te vinden die klanten in de toekomst willen.”

Lees meer over:
AmerikabankBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)