Citi denkt aan Bitcoin prijs van $318.000 gaat en gaat er zelf in handelen

Bankgigant Citigroup gaat zich nu ook op de bitcoin - en cryptomarkt begeven. Ze gaan niet alleen voor hun klanten in de assets handelen, maar gaan ook custody en andere diensten zoals leningen aanbieden.

Citi in bitcoin

Dat blijkt uit een interview dat de Financial Times met Itay Tuchman, global head of foreign exchange, had. De grootbank ziet de razendsnelle ontwikkeling van cryptovaluta en wil daar ook een graantje van meepikken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de signalen die men ontving: vermogende klanten die bitcoin op hun balans wilden laten zetten omdat ze in de markt zagen dat miljardairs zoals Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller dat deden.

Tuchman omschrijft het als volgt:

'We zien verschillende mogelijkheden in deze markt en doen er alles aan om onze klanten te bedienen. Maar we gaan niet aan prop trading doen.'

Daarmee bedoelt hij dat de bank niet met eigen middelen in bitcoin gaan handelen om er zelf winst mee te maken. Hij is ook voorzichtig en zegt dat Citi géén haast heeft om met bitcoin - en cryptodiensten te komen.

'We hebben géén last van fear of missing out (FOMO), maar we beseffen wel dat bitcoin en crypto niet meer weg gaat. We staan nog maar aan de beginfase. We denken ook dat er ruimte is voor meer dan één asset in de markt.'

Citi verwijst ook naar de overheid en toezichthouders om met meer duidelijkheid te komen omtrent het reguleren van deze nieuwe assets.

Bitcoin prijs van $318.000

Eerder dit jaar gooide (een analist van) Citi alle schroom van zich af en deed een boude prijsvoorspelling. De bitcoin prijs zou dit jaar nog de $318.000 per stuk gaan aantikken.

Thomas Fitzpatrick ziet als Global Head van de afdeling CitiFXTechnicals dat de Bitcoin rally's steeds langer duren. Bovendien is bitcoin het enige schaarse goed: slechts 21 miljoen stuks worden er gemaakt.

Analist Larry Cermak van The Block had overigens zijn twijfels over de argumenten van Fitzpatrick en het prijsdoel.

Niettemin, Citi voegt zich bij een rijtje grootbanken uit Wall Street die bitcoin omarmd hebben zoals Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon en zelfs JP Morgan.

Deze week maakte het bitcoin investeringsfonds NYDIG bekend dat 'honderden banken in Amerika' zich op de bitcoin - en cryptomarkt gaan begeven.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
bankWall Street

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...