Klanten van Signature Bank hebben nog tot 5 april om rekening te sluiten

Klanten van Signature Bank hebben nog maar tot 5 april om hun zaken op orde te krijgen. De bank is in handen gekomen van de Amerikaanse overheid na financiële problemen. Opvallend genoeg mogen de meeste klanten (voorlopig) gewoon blijven. Voor de klanten uit de industrie van bitcoin geldt dat niet. Signature Bank hield ook voor cryptoklanten fondsen bij zich. Die tak is afgestoten.

De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) is een overheidsinstelling met als doel banktegoeden garanderen. Denk aan een depositogarantiestelsel zoals wij dat hier kennen. Voorzitter Martin Gruenberg is helder: Signature Bank stond dik in de min. Volgens Gruenberg wist niemand bij de bank om hoeveel geld het precies ging.

Volgens Bloomberg zei een woordvoerder van de FDIC dat ze eerder contact opnamen met klanten van Signature. In principe is het de bedoeling om ALLE klantentegoeden te compenseren.

Klanten van de bank zullen een cheque ontvangen op hun geregistreerde adres, dus iedereen die geld heeft bij Signature maar het niet kan overmaken, moet er in ieder geval voor zorgen dat zijn geregistreerde adres up-to-date is.

Aandeelhouders en andere investeerders hoeven niet te rekenen op compensatie. Ook uitgesloten van de deal was Signature’s betalingsplatform Signet. Het lot van Signet is nog steeds onzeker.

Signature Bank uit New York werd in maart gesloten door New Yorkse toezichthouders uit bezorgdheid dat over een bankrun, De bank zou een “systemisch risico” vormden voor de Amerikaanse economie. De FDIC werd aangesteld als curator van de bank, wat betekent dat het belast was met het beheren van de fondsen en eigendommen die ermee verbonden waren. Banken die geïnteresseerd waren in het opkopen van de bank (inclusief klantenbestand) werd gevraagd een bod te doen. Dat is (nog) niet gelukt.

Klanten in de wereld van bitcoin moeten dus op zoek naar een andere bank dan Signature Bank. Concurrent Silvergate Bank is echter ook geen optie meer. Zij ondergingen een soortgelijk scenario.

Lees meer over:
Amerikabank

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...