Klantendata van failliete cryptobank op straat via document van 14.000 pagina’s

Celsius heeft de namen en transactiegeschiedenis van alle gebruikers gelekt tijdens de faillissementsprocedure. Elke wallet die ooit interactie heeft gehad met Celsius is openbaar gemaakt in een gerechtelijk document (PDF).

De gegevens omvatten de namen, de handelsgeschiedenis, de transactietijden en de bedragen. De gevolgen voor iemands privacy zijn desastreus, want deze gebruikersdata is bijvoorbeeld te koppelen aan iemands wallet via openbare explorers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het betreffende document telt in totaal 14.000 pagina’s. Door middel van de zoekfunctie kan iedereen achterhalen of je gegevens erin voorkomen.

Celsius zou hebben gevraagd om de klantengegevens uit de rechtbankdossiers te halen, maar daar wilde de rechter niet in mee gaan.

Deze zaak is voor elke bitcoiner weer een reminder dat je zuinig moet omspringen met je bitcoin en deze niet bij een derde partij moet stallen. Want je loopt het risico dat je data op straat komt te liggen.

Het doet herinneren aan de datalek van Ledger uit 2020. Dit lek was wél met woonadresgegevens van klanten, dat is in dit geval gelukkig niet het geval.

Deze week is bekend geworden dat het management van de cryptobank 56 miljoen dollar vroegtijdig van het platform hebben afgehaald. Onder meer CEO Alex Mashinsky en medeoprichter Daniel Leon zijn opgestapt.

Lees meer over:
datafaillissementprivacy

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...