Koreaanse bitcoinbeurs stopt met opnames naar eigen wallets

De Zuid-Koreaanse cryptobeurs Coinone stopt met het verzenden van bitcoin (BTC) naar eigen wallets. De beurs laat in een aankondiging weten dat de maatregel in gaat vanaf 24 januari 2022.

Coinone is een van de vier grote bitcoinbeurzen in Zuid-Korea. Tot op heden konden gebruikers hun geld gewoon opnemen naar elk bitcoinadres die ze wilde. Volgens de aankondiging komt er een drastische verandering aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Het is onmogelijk om een ​​wallet adres te registreren dat geen identiteitsinformatie kan verifiëren”, zegt Coinone. Dat impliceert dat je géén bitcoin meer op kunt nemen naar je eigen wallet. Andere beurzen (waar je informatie bekend is) gelden wel als een geldig adres.

Gebruikers moeten al hun externe wallets registreren bij Coinone. Offline wallets (bijvoorbeeld een Ledger of een app op je telefoon) zullen niet werken. Klanten hebben nog tot 24 januari 2022 om hun bitcoin op te nemen naar een relatief anonieme wallet.

Of je jouw geld nu wil sturen naar een cryptobeurs of naar een andere dienst: er moet informatie bekend zijn over dit bitcoinadres. In de praktijk kunnen Zuid-Koreanen dus niet meer terecht bij Coinone om bitcoin te kopen en dat naar hun eigen software wallets te sturen.

De reden

Volgens Coinone is dit nodig om er voor te zorgen dat hun klanten geen criminelen zijn. Klanten moeten (net als in Nederland) hun volledige naam en mailadres delen. Ook moet je een telefoonnummer registeren om je wallets te bevestigen. Deze informatie moet hetzelfde zijn bij de wallet waar je bitcoin naar toe wil sturen.

Het lijkt een kwestie van tijd tot ook andere Zuid-Koreaanse beurzen hetzelfde beleid gaan hanteren. Dit doen dit soort bedrijven (vaak) niet vrijwillig. Het heeft onder andere te maken met politieke druk. Eerder schrapte Binance bijvoorbeeld al veel diensten in Zuid-Korea.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...