Chaos bij Grayscale compleet: RedeemGBTC opent aanval

Chaos bij Grayscale compleet: RedeemGBTC opent aanval

Goed nieuws voor de eigenaars van het GTBC-aandeel. De negatieve premium lijkt weer iets terug te lopen.

Korting verdampt

Beleggers kunnen kiezen voor verschillende manieren om blootstelling aan bitcoin te krijgen. Zo kun je bitcoin uit de spotmarkt kopen maar ook investeren in een aandeel in een bitcoinfonds. Laatstgenoemde optie heeft een probleem: de prijs van het aandeel volgt niet helemaal die van bitcoin meer.

Op het dieptepunt was de waarde van het aandeel maar liefst 50% lager vergeleken met de spotprijs. En vergis je niet: er zit ruim 600.000 BTC in het fonds ter waarde van $10 miljard.

De laatste dagen ging het de goede kant op met de premium. Momenteel kun je GTBC aanschaffen met een korting van 38%. Nog steeds drama natuurlijk, maar er lijkt een trendverandering plaats te vinden (zie blauwe lijn hieronder).

Chaos bij Grayscale compleet: RedeemGBTC opent aanval

RedeemGBTC

Intussen is er ook een felle discussie op gang gekomen op Twitter. Aandeelhouders uiten kritiek op de manier waarop het Grayscale Bitcoin Trust aan waarde verliest. De premium zou omlaag kunnen worden gebracht als vermogensbeheerder Grayscale een deel van de bitcoin verkopen om GBTC op te kopen.

Ze bundelen hun krachten om een statement te maken. Op de website RedeemGBTC kunnen eigenaars delen hoeveel aandelen ze hebben. Als maar genoeg mensen meedoen, willen ze de volgende doelen bereiken:

  1. Een geloofwaardige manier vinden om bitcoin te verkopen om zo de premium te verlagen met een minimale impact op de markt
  2. De kosten voor het beheer van de fondsen omlaag brengen
  3. Een ander management en een ander intern proces voor het trustfonds

Binnen no-time heeft 4% van de aandeelhouders zich aangemeld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Grayscale

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties