Kraken stopt met Bitcoin SV: Zorgen exchanges voor einde BSV?

900 totale weergaven

Cryptobeurs Kraken heeft de handel in bitcoin SV (BSV) stopgezet. Het is nog een maand mogelijk om jouw BSV van het platform af te halen en naar een andere wallet te sturen. Deze maatregel neemt de beurs naar aanleiding van een poll op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kraken volgt Binance en Shapeshift

De cryptobeurzen Binance en Shapeshift besloten eerder de fork van bitcoin cash niet meer te ondersteunen. De mensen achter bitcoin SV besloten zich van bitcoin cash af te scheiden na onenigheid over de manier waarop het project verder moest gaan.

Bitcoin cash is al niet echt populair in de meeste gelederen van de cryptospace, je kunt je voorstellen dat zoiets ook geldt voor een fork van de bitcoin fork (volg je het nog?). Een van de frontmannen van bitcoin sv is Craig Wright.

En de acties van Wright zijn de belangrijkste oorzaak voor de negatieve sfeer rondom het project. Wright beweert namelijk Satoshi Nakomoto te zijn. Satoshi is het pseudoniem van de persoon (of personen) die de bitcoin whitepaper heeft geschreven.

Dit gelooft bijna niemand, maar Wright besloot om het allemaal nog wat erger te maken: hij heeft (anonieme) twitteraars aangeklaagd die zeiden dat hij Satoshi niet is. Daarop volgde een stortvloed van kritiek en plaagstootjes op met name social media.

Lees ook: Social Sunday: Blockchain & Morty, Craig Wright vs. Hodlonaut part 2 en Elon Musk ‘koopt’ bitcoin

Valt het doek voor bitcoin sv?

Het sentiment rondom BSV is enorm slecht. Verschillende beurzen die afstand doen van een cryptomunt is nooit goed voor de koers. Maar met Craig Wright heeft de bitcoin SV community wel een troef in handen: de beste man heeft namelijk waarschijnlijk nog enorm veel ‘echte’ bitcoin.

Daarmee zou Wright in theorie nog heel lang de prijs van zijn BSV enigszins hoog kunnen houden. Maar als er totaal geen support meer is dan heeft elke munt een probleem, ook projecten met rijke mensen achter zich.

De koers van Bitcoin SV

Lees meer over:
bitcoin svKraken

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...