Amerikanen kunnen nu Bitcoin kopen via de Ledger app

Amerikaanse klanten van hardware maker Ledger kunnen nu bitcoin kopen via de Ledger Live app. Dit is mogelijk door een samenwerking met betaalverwerker Wyre.

Ledger Live uitrol in Amerika

Door de ingebouwde feature kunnen klanten van 43 Amerikaanse staten bitcoin of andere munten kopen met dollars, zo meldt Coindesk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inwoners van de zeven staten Connecticut, Hawaii, New York, New Hampshire, Texas, Vermont en Virginia moeten nog even wachten.

Volgens Iqbal Gandham, vice-president transactions bij Ledger, neemt de scale up uit Parijs hiermee een nieuwe, belangrijke stap naar meer bitcoin adoptie. ‘Amerika is de grootste cryptomarkt ter wereld en dit is een belangrijke uitbreiding’.

Ian Rogers, chief experience officer bij Ledger, wijst er fijntjes op dat beleggers niet altijd bij hun beurs terecht konden tijdens de dump op 19 mei. Coinbase en Binance waren tijdelijk onbereikbaar en ook in Nederland waren er aanbieders die geen euro stortingen konden accepteren vanwege capaciteitsproblemen.

Volgens Rogers is het daarom een goede zaak dat het aantal on – en off ramps uitgebreid wordt. De gekochte munten komen direct op de hardware wallet te staan, algemeen beschouwd als een veiliger optie dan je munten bij een derde partij zoals een broker of beurs laten staan.

Kwetsbaar punt is de klantendata. Vorig jaar liep Ledger forse reputatieschade op door duizenden email-adressen en andere persoonlijke data te laten lekken.

Vers geld

Onlangs haalde het bedrijf uit Frankrijk 380 miljoen dollar op bij investeerders zoals gold bug Dan Tapiero in een zogenaamde Serie C investeringsronde. Ook Digital Currency Group, het moederbedrijf achter Grayscale en Coindesk, was één van de geldschieters.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Ledger

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...