Leenplatform BlockFi wil bitcoin aan de man brengen bij institutionele klanten

Bitcoin bedrijf BlockFi start een over-the-counter (OTC) handelsdesk voor institutionele klanten. Dat is handel die plaatsvindt buiten de normale beurzen om. De deals die daar gesloten worden, hebben geen directe invloed op de spotprijs.

Bitcoin bedrijf opent handelsdesk

Dat maakt de firma uit New York vandaag bekend in een persbericht. Ze richten zich niet alleen op instituties en vermogende individuen in thuisland Amerika, maar ook in Azië.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf wist in eerdere financieringsronde ruim 80 miljoen dollar op te halen bij diverse investeerders. Ze bieden een palet aan producten en diensten aan: spot en margin handel maar ook rente op het vastklikken van bitcoin. Ook kun je een lening aangaan bij BlockFi met bitcoin als onderpand.

Volgens CEO Zac Prince is de uitbreiding een logische stap om verder te groeien.

Een van hun klanten is bijvoorbeeld futuresbeurs CME. Want de bitcoin die BlockFi aantrekt van zijn klanten, gebruiken ze om bijvoorbeeld liquiditeit te leveren bij dit soort beurzen. Zoals bekend heeft de markt te maken met een tekort aan liquiditeit, want slechts 22% van alle bestaande bitcoin wordt dagelijks verhandeld.

Daarom proberen platforms zoals BlockFi maar ook een Celsius en Blockchain.com bitcoin bezitters over te halen om hun BTC daar te stellen. Ze bieden rente om je bitcoin te stallen, net zoals een bank doet.

Een van de sneller groeiende takken van sport is juist dit leensegment. Vorig jaar is het vermogen in Bitcoin bij BlockFi met 1.500% gegroeid. Dat is deels logischerwijs te verklaren door de gestegen bitcoin prijs in 2020. De verwachting is dat deze trend zich doorzet in 2021. Naar verwachting komt het bedrijf ook naar Europa, waaronder Nederland.

BlockFi heeft bovendien weer een vinger in de pap bij het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het bekende fonds van vermogensbeheerder Grayscale. Ze hebben daar namelijk een belang van 5% in.

Hack

Het stallen van je bitcoin bij een derde partij is niet zonder risico. BlockFi raakte vorig jaar in verlegenheid omdat het platform gehackt was, waarbij persoonlijke data van klanten op straat kwamen te liggen.

Bitcoiners zitten er vanwege veiligheidsoogpunt niet op te wachten dat hun huisadres bij anderen bekend is, iets wat de recente Ledger lek nogmaals duidelijk heeft gemaakt. Oplichters of andere belanghebbenden benaderen namelijk actief degenen waarvan de data is gelekt, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Let dus altijd goed op met welke partijen en welke persoonlijke informatie je deelt. Op deze website zijn er diverse artikelen te lezen met daarin tips hoe je private keys zelf in beheer te nemen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...