Legendarisch ‘Buy Bitcoin’ papier verkoopt voor $1 miljoen

Een geel papiertje met de tekst “Buy Bitcoin” dat in 2017 op een foto verscheen achter de toenmalige voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen, is voor 16 bitcoin (ruim 1 miljoen dollar) verkocht. De koper identificeert zich als “Justin” of “Squirrekkywrath” en won de veiling die gedurende één week draaide op het platform Scarce City.

Koop Bitcoin

Het papiertje werd aan Justin gegeven door Christian Langalis, de man die het inmiddels legendarische werk destijds omhoog hield tijdens een hoorzitting bij de House Financial Services Committee in juli 2017.

Langalis werd na het omhooghouden van het stukje papier uit de zaal gezet. Niet omdat hij iets over bitcoin schreef, maar omdat het überhaupt verboden is om dingen omhoog te houden tijdens deze hoorzittingen.

Grappig feit is dat de bitcoin koers 3,7 procent omhoog schoot nadat het stukje papier op televisie verscheen. Daarmee bereikte de koers destijds het niveau van 2.418 dollar.

Na de fee van Scarce City van 15 procent houdt Langalis nog een mooie 875.000 dollar (of 13,6 bitcoin) over aan de veiling.

In 2019 creëerde en verkocht diezelfde Langalis 21 replica’s van het papier, die verkochten voor een gemiddelde van 0,8 bitcoin per stuk. Destijds stelde dat niet veel voor, maar tegenwoordig gaat dat toch om ongeveer 50.000 dollar.

Wat gaat Langalis met het kapitaal doen?

Volgens Bloomberg is Langalis van plan om het geld te gebruiken voor de financiering van een Bitcoin software-project.

Bloomberg weet ook te melden dat Langalis destijds een stagiair was bij de Amerikaanse centrale bank. Die stage zal uiteindelijk dus niet zo goed verlopen zijn voor hem.

De kans is aanwezig dat zijn stage eindigde met het omhooghouden van het stukje papier. Waarschijnlijk had Langalis op dat moment echter zoveel vertrouwen in bitcoin, dat het hem weinig deerde hoe zijn stage zou eindigen.

Daar heeft hij, onder andere getuige deze veiling, wel gelijk in gekregen. Al kan er met de koers natuurlijk nog van alles gebeuren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....