Legendarische hedgefondsmanager Ray Dalio: ‘Bitcoin heeft zichzelf bewezen als geld’

De Amerikaanse miljardair Ray Dalio vindt dat bitcoin zich inmiddels heeft bewezen als geld. Dat vertelt hij tijdens Texas A&M’s Bitcoin Conference.

Hedgefonds

Dalio is oprichter van het hedgefonds Bridgewater Associates en vindt dat andere vermogensbeheerders goed op bitcoin moeten letten. BTC heeft zich inmiddels bewezen en is niet alleen maar een speculatieve asset in zijn ogen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij geeft wat (ongevraagd) advies: als je wil diversifiëren moet je bitcoin erbij pakken. Dalio vraagt zich hardop af waarom je staatsobligaties of cash zou aanhouden. Met die assets behoud je onmogelijk je koopkracht.

Visie op bitcoin

Nog niet zo lang geleden was Dalio overigens te betrappen op een andere quote: ‘Kans is groot dat regeringen bitcoin gaan verbieden.” Recentelijk kwam er nieuws uit Turkije dat het land betalingen met BTC verbiedt.

Toch lijkt Dalio dit soort dingen weinig uit te maken. Eerder noemde hij BTC al een geweldige uitvinding. De miljardair is ondanks de verschillende quotes inmiddels wel overtuigd.

Met een marktkapitalisatie van ruim $1.000 miljard is de digitale munt stiekem al niet meer weg te denken.

Het Bridgewater van Dalio komt regelmatig met aparte meningen. Analist Rebecca Patterson beweert dat bitcoin een manier moet vinden om de volatiliteit tegen te gaan. Het bitcoin protocol past zich (gelukkig) niet aan door de actuele dollarprijs.

Lees meer over:
hedgefonds

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...