Rijkste klanten van Morgan Stanley kunnen nu investeren in Bitcoin fondsen

De rijkste klanten van Morgan Stanley kunnen aan de slag met bitcoin (BTC). Bij groeiende interesse wil CFO Jonathan Pruzan nog meer diensten aanbieden. Voor nu gaat het om de mogelijkheid om te investeren in twee fondsen met blootstelling aan bitcoin.

Pruzan meldt dit in een vergadering over de kwartaalcijfers van de Amerikaanse bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fondsen en BTC

Als fondsmanager heeft Morgan Stanley $4 biljoen aan assets in beheer. Het is simpel: als er vraag is en er valt geld te verdienen dan wil de bank daar aan bouwen.

Klanten met minstens $2 miljoen of bedrijven met $5 miljoen aan assets bij de bank kunnen nu aan de slag met bitcoin. Tenminste, ze kunnen via de bank investeren in fondsen. Er is ook nog een limiet van 2,5% van hun totale portfolio.

De bank biedt geen mogelijkheid voor klanten om BTC te kopen en dat zelf te bewaren, ook zitten er dus limieten op hoe je je portfolio in kunt richten. Het is nog onduidelijk welke fondsen precies beschikbaar zijn.

Het is een opzet die is gericht op de meest vermogende klanten die ook wel mee willen spelen in dit nieuwe wereldje. Maar dan wel op een bekende manier, met voldoende spreiding via een vertrouwde partij.

Bitcoin en banken

Banken van allerlei verschillende formaten proberen ‘iets’ met bitcoin te doen. Je hebt relatief jonge banken die vanaf de oprichting bezig zijn met de bitcoin industrie en je hebt oude instituten die ook aan de slag gaan.

Ook een Goldman Sachs is overstag. De bank biedt net als Morgan Stanley verschillende bitcoin diensten aan hun grootste klanten. De directeur van Goldman Sachs, David Solomon, kwam recentelijk nog met een opmerkelijke uitspraak: BTC kan groter worden dan goud.

Aan de andere kant van dit spectrum zit HSBC Bank. Zij hebben een hele andere aanpak. Klanten van de bank mogen geen aandelen meer kopen in het bedrijf MicroStrategy. HSBC vindt dat dit bedrijf zich teveel op BTC richt en dat brengt ’teveel risico’ met zich mee.

Klanten van HSBC moeten dus ergens anders heen als zij een aandeel willen kopen in dit bedrijf, alleen omdat het op bitcoin zet. MicroStrategy heeft momenteel ruim 91.000 BTC in kas en is overgestapt naar een bitcoin standaard voor de langetermijnplanning van het bedrijf.

Lees meer over:
Morgan Stanley

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...