Libertaire Partij in VS ziet in bitcoin een ‘decentrale monetaire revolutie’

Bitcoin en de politiek zijn doorgaans geen goede combinatie. Behalve als je het bij partijen kijkt die juist minder politiek willen. Zo ook de Libertarische Partij van de Verenigde Staten.

Decentraal geld

In een tweet schrijft de Libertarian Party dat bitcoin "een decentrale monetaire revolutie" is. Het kan volgens hen de Federal Reserve en het fiatsysteem in het algemeen teniet doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is niet gek dat de derde partij van de Verenigde Staten deze uitspraak doet. Eerder noemden ze het al het "grootste instrument van vrijheid dat de mensheid ooit heeft gecreëerd." Die uitspraak dateert uit 2020.

Het stikte in de begindagen van bitcoin van het libertair gedachtegoed in de bitcoincommunity. Het neemt immers geld uit de handen van mensen en geeft daarmee in zekere zin de 'macht' terug aan het individu.

De partij is niet terug te vinden in het Senaat of de Kamer van Afgevaardigden. Jo Jorgensen kreeg 1,2% van de stemmen, maar dat was niet genoeg voor een zetel in de politieke contreien.

De partij accepteert overigens ook donaties in cryptocurrency's via BitPay.

Sinds vorige week is het in Californië weer toegestaan om als politieke partij cryptodonaties te accepteren. De regels zijn per staat verschillend. Het wetsvoorstel is goedgekeurd door de Fair Political Practices Commission van de staat.

Politiek

Verder is er uit de hoek van zowel Republikeinen als ook de Democraten wel interesse in bitcoin. Cynthia Lummis is een bekende pro-bitcoin Senator.

Tom Emmer, tevens Republikein, en Warren Davidson, Young Kim, David Schweikert hebben zich al eens hard gemaakt voor het digitale internetgeld, bijvoorbeeld rondom dreigende wetgeving voor 401k-investeringen.

Aan de andere kant is Elizabeth Warren tegenstander. Ze vindt dat bitcoin geleidt wordt door 'schimmige supercoders' en ziet ook in het energiegebruik een enorm probleem.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws