Lyn Alden: Bitcoin wordt waardevoller naarmate mensen zich realiseren dat banken riskant zijn

De waarde van bitcoin wordt duidelijker naarmate mensen zich realiseren dat banken risicovol zijn, aldus macro-expert Lyn Alden. Volgens Alden beginnen steeds meer mensen de waardepropositie van bitcoin (BTC) te begrijpen na de instorting van verschillende regionale banken dit jaar. Ze is Amerikaanse econome en investeerder die bekend staat om haar analyses van macro-economische trends en beleggingsstrategieën.

Ze doet haar uitspraken tijdens een recente panelbijeenkomst van MicroStrategy World. Ze zei dat nu ook Amerikanen de risico's gaan realiseren van het bancaire stelsel, een sentiment wat in andere landen al langer speelt.

“Ik denk dat mensen als vanzelfsprekend aannamen wat een groot deel van de wereld niet als vanzelfsprekend beschouwt, namelijk dat banken riskant zijn, dat er risico's zijn, vooral als je boven bepaalde verzekeringslimieten zit. Kortom, u leent aan de bank om te investeren in een verscheidenheid aan activa, en de meesten van ons nemen niet de tijd om de activa van de banken waarin we actief zijn te bestuderen. Veel van hen zijn niet openbaar, dus we kunnen niet zelfs doen als we dat zouden willen."

De macro-expert noemt een aantal fundamentele eigenschappen van bitcoin die de munt aantrekkelijk maken als opslagmiddel van vermogen.

"Dus we zien uit de eerste hand enkele van de risico's die over de hele wereld gewoon zijn. Met bitcoin ben je wél in staat om je eigen activa te bewaren, het is activa waarvan de waarde niet verwatert want één bitcoin is één bitcoin en het is activa waarvan jij verantwoordelijk bent en niet iemand anders die ermee kan doen wat die wilt".

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...