Joe DiPasquale: “Nieuwe bitcoin koersexplosie is kwestie van tijd”

De bitcoin koers heeft het de afgelopen periode wat zwaar en de bulls lijken het momentum te verliezen aan de bears. Sinds 5 mei is bitcoin ongeveer 10 procent van zijn koers verloren, maar nu is het de nieuwe week met een plus begonnen. Voor de afgelopen 24 uur staat bitcoin op een plus van 2,35 procent, wat de koers op 27.500 dollar brengt.

Joe DiPasquale van BitBull Capital is op dit moment extreem positief over de vooruitzichten voor bitcoin op de korte termijn.

Kwestie van tijd

Volgens DiPasquale is het huidige macro-economische klimaat in ieder geval "dienstbaar" aan bitcoin te noemen. Daarmee doelt hij waarschijnlijk op de onzekerheid die heerst omtrent de banken, waardoor het narratief van bitcoin als veilige haven weer opkwam.

We moeten echter nog maar zien of bitcoin daadwerkelijk een primaire veilige haven is op het moment dat de pleuris echt uitbreekt. De schaarste van bitcoin is natuurlijk razend interessant, maar op grote schaal moet het protocol zich echt nog bewijzen als een veilige haven.

DiPasquale is echter zeer optimistisch over bitcoin. "Wij denken niet dat de markt op de korte termijn nog een extra boost nodig heeft. Het is een kwestie van tijd voordat we een nieuwe grote rally zien", aldus DiPasquale.

CryptoCon is het daar helemaal mee eens. Die gaf op 12 mei al aan dat de lagere prijzen een nieuwe bullmarkt in principe niet in de weg hoeven te staan. In het grotere plaatje is CryptoCon, ondanks de dalingen, nog altijd positief en bullish.

Niet iedereen is positief

Niet iedereen is positief over de korte termijn koersactie van bitcoin. Ryan Rasmussen, een analist van de fondsbeheerder Bitwise, legt uit waarom er op dit moment een lastiger klimaat heerst voor bitcoin op de financiële markten.

"Financiële markten worden over het algemeen gedreven door risico en liquiditeit en wat dat betreft is het geen verrassing dat je grote verkoopgolven ziet op het moment dat mensen zich zorgen maken over risico-assets in het algemeen", aldus Ryan Rasmussen.

Als mensen zich zorgen maken en uit de markt blijven, dan daalt natuurlijk de liquiditeit. "Als er minder liquiditeit is, dan krijg je grotere koersbewegingen zodra assets worden verkocht. Maar er zal meer liquiditeit richting crypto komen", zo voegt hij daaraan toe.

Deze week is in ieder geval positief begonnen met groene cijfers voor bitcoin. Dat is iets wat de meeste mensen na vorige week waarschijnlijk even niet meer hadden verwacht. Is dat voldoende om de liquiditeit terug te laten keren? Dat zullen we zien!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....