Man achter Bitcoin scam van $30 miljoen bekent schuld

De man achter een grote bitcoin scam heeft schuld bekend. Michael Ackerman beloofde investeerders in zijn fonds gouden bergen. Hij haalde daar in totaal meer dan $30 miljoen (!) mee op.

Ackerman stelde een doel van 15% winst per maand met zijn fonds genaamd Q3 Trading Club. Dan moeten alle alarmbellen af gaan, want niemand kan dit soort winsten garanderen. De Amerikaanse advocaat Audrey Strauss meldt dat de boef schuld heeft bekend op 8 september.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ackerman was een broker op de New York Stock Exchange en werkte samen met James Seijas, een voormalig financieel adviseur van Wells Fargo, en chirurg Quan Tran.

Leugens en loze beloftes

Investeerders werden niet alleen in de val gelokt met beloftes voor grote winsten. Ook paste Ackerman documenten aan om te laten zien dat het fonds $315 miljoen in beheer had. In de praktijk was dat volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie nooit meer dan $5 miljoen.

De beste man stal ruim $9 miljoen van zijn investeerders om zijn levensstijl te bekostigen. Hij kocht vastgoed, sieraden, auto’s en bijvoorbeeld ook een eigen veiligheidsdienst.

Ackerman is 52 jaar oud en bekent schuld voor fraude en geeft daarmee een hoop op. Hij moet ten minste $30 miljoen terug zien te betalen en daarbij geeft hij $36 miljoen op in cash, vastgoed en ander speelgoed. Welke straf hij krijgt hoort hij op 5 januari 2022, dat duurt dus nog even. Er hangt hem een gevangenisstraf van 20 jaar boven het hoofd.

Lijkt een investering in een bedrijf, fonds of ander project te mooi om waar te zijn? Dan is dat het waarschijnlijk ook. Iemand die jou gegarandeerde winsten belooft moet je met een korrel zout nemen en doe goed onderzoek voordat je ergens geld in stopt.

Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...