Man kocht 2 sportauto’s voor 37 Bitcoin (BTC) en slaat zich nu voor zijn kop

Een Youtuber kan zich wel voor de kop slaan. Hij kocht in 2017 en 2018 twee klassieke Honda's voor in totaal 37 Bitcoin. Tegen de huidige prijs heeft hij omgerekend bijna 1,8 miljoen dollar betaald voor beide bolides.

Twee Honda's voor 37 Bitcoin (BTC)

De eerste aankoop was in februari 2017 en betrof een Honda Targa die hij kocht voor $30.500. Niet in dollars, maar in keiharde Bitcoin. Maar liefst 30,5 BTC om precies te zijn, want destijds kon je nog 1 Bitcoin inruilen voor 'slechts' $1.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ruim een jaar later in 2018 kocht hij een tweede exemplaar. Toen ging het omgerekend om ~$28.000 voor 6,5 BTC. Toen was één BTC circa $4.300 waard.

Nu zegt hij toch wel spijt te hebben van beide aankopen, omdat de prijs inmiddels boven de $50.000 per Bitcoin handelt.

Chris Cut, op Youtube bekend als 'NSXTRA', vertelt hoe hij de bitcoin uitgaf aan beide modellen. In zijn ogen had hij destijds goede deals: het waren auto's waar hij als kind al van droomde, met een transparante en lage kilometerstand en in prima technische staat.

Hij heeft er de afgelopen jaren dan ook veel mee gereden en zou niet anders meer willen. Het waren 'koopjes'. Maar door de stijgende Bitcoin prijs in 2020 en ook 2021 begint hij ook een beetje spijt te krijgen. Want hij heeft geen Bitcoin achter de hand gehouden als zoethouder.

"Ik begon terug te rekenen en daar kreeg ik toch wel een neerslachtig gevoel van."

Youtuber Chris Cut doet zijn verhaal over zijn gekochte Honda Targa ASX

Bitcoin pioniers

Bitcoin bestaat sinds 2009 en het is niet ongebruikelijk dat Bitcoiners van het eerste uur hun BTC hebben ingewisseld voor fiat geld. Toen zat de technologie ook nog in een andere fase dan nu het geval is. Vooral in de eerste jaren was het een proof of concept en kon je online zelfs vrij gemakkelijk gratis bitcoin scoren.

In de VS is een verhaal bekend van een journalist die in 2013 10 Bitcoin uitgaf aan een bezoek aan een sushi tent. Toen was het etentje in dollars als $1.000 waard. Tegen de huidige wisselkoers zou dat ene etentje meer dan $500.000 waard zijn.

Het meest bekende verhaal: op 22 mei in 2010 kocht Laszlo Hanyecz 10,000 Bitcoin voor twee large pizza’s van Papa John's. Deze aankoop zou vandaag de dag 515 miljoen dollar waard zijn. Een dure pizza kun je wel zeggen.

Lees meer over:
Youtube

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...