Man krijgt vijf jaar proeftijd omdat hij bitcoin ATM onder vuur nam

Matthew Klinger is veroordeeld tot vijf jaar proeftijd omdat hij een bitcoin geldautomaat heeft beschoten. De 51-jarige man uit Jefferson City in de Amerikaanse staat Missouri wilde dat niemand de ATM meer kon gebruiken.

Kogels in pinautomaat

Volgens de berichtgeving ging Klinger in augustus 2022 naar de Vapor Maven op Missouri Boulevard. Hij wilde de directeur van de winkel waar de crypto-geldautomaat stond spreken.

Toen hij zijn telefoontje beëindigde, haalde hij een revolver uit zijn zak, vuurde vijf schoten op de ATM en vluchtte het gebied uit.

Volgens de verklaring die Klinger aan de politie aflegde, keerde hij na het gewelddadige incident terug naar huis, bekende aan zijn vrouw wat hij had gedaan en belde vervolgens de politie. Het vuurwapen liet het achter op zijn veranda.

Sindsdien loopt er een onderzoek naar de man en zijn ietwat bijzondere daad. Waarom hij wilde voorkomen dat men de ATM kon gebruiken is niet bekend. Het lijkt er op dat hij geen fan was van cryptovaluta. De man was er in ieder geval níet op uit om er met de buit vandoor te gaan.

Afgelopen maandag diende hij een schuldig pleidooi in voor eerstegraads materiële schade. Hij kreeg daarom een proeftijd van vijf jaar onder toezicht aan zijn broek hangen. Tijdens de proeftijd blijven de daders onder toezicht van een door de staat bestuurde reclassering.

Het staat ook wel bekend als probatie en het biedt veroordeelde delinquenten de mogelijkheid om te voorkomen dat ze hun straf geheel of gedeeltelijk in de gevangenis moeten uitzitten.

Afname aantal ATM’s

De afgelopen maanden is het aantal nieuwe bitcoin ATM’s afgeremd. In de tweede helft van 2022 kwamen er maar 94 nieuwe cryptopinautomaten bij, volgens data van CoinATMradar. Op het totaal van bijna 40.000 was dat opmerkelijk weinig.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuws