Man verliest $282.000 door Bitcoin scam, criminelen kwamen aan zijn deur

Een Britse man is £200,000 ($282.000) verloren door een bitcoin scam. Het anonieme slachtoffer werd in de val gelokt door een online gesprek in 2020. Dat meldt de Metropolitan Police.

De man kreeg een mooi plan voorgeschoteld om te profiteren van de bitcoin stijgingen. De criminelen overtuigde hem om te investeren in een niet bestaand bedrijf. Dit bedrijf zou dienst doen als broker.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beurzen en brokers verdienen goud geld in tijden van grote interesse en stijgende prijzen, het was dus een aantrekkelijk aanbod.

Meer leugens

Dit op zichzelf is al een heel vervelend verhaal. Maar het slachtoffer werd nog harder gepakt. De boeven overtuigde de man om hen op afstand toegang te geven tot zijn eigen computer.

Daarna kwamen de boeven ook op bezoek op zijn thuisadres. Het doel? Even wat geld ophalen voor een verdere investering.

Een lokale detective, David Breach, geeft aan dat er steeds meer spraken is van investeringsfraude op deze manier. Dat komt door hem mede doordat mensen allemaal binnen moesten zitten de afgelopen periode. Je zit dan meer achter je mobiele telefoon of computer en komt dus meer in contact met dit soort praktijken.

Hij werd honderden keren bedreigd. In totaal is de man dus £200,000 verloren.

Rol van bitcoin

Bitcoin is in dit verhaal vooral gebruikt als lokaas. Het netwerk en het protocol zijn te gebruiken door iedereen, maar dat geldt ook voor de naam. Met de groei van de markt stijgt ook het aantal oplichters.

Er valt meer te halen en er komen veel nieuwelingen op de markt af. Wanneer je begint en niet weet wat je doet, dan kan het verleidelijk zijn om in te gaan op mooie aanbiedingen.

Vaak zijn de (anonieme) mensen op het internet die gouden bergen beloven maar met één ding bezig: zelf zoveel mogelijk verdienen. Iemand die jouw geld gaat verdubbelen in korte tijd heeft jouw geld daar niet voor nodig.

Let goed op waar en wat je koopt, zeker in de wereld van bitcoin.

Lees ook: Neppe Bitcoin website kost Nederlander ruim 34.000 euro

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...