Mannen achter crypto-implosie van $2,5 miljard laten handelaren speculeren op faillissementen

Su Zhu en Kyle Davies zijn terug in de cryptowereld. Zij zijn de oprichters van Three Arrows Capital, een hedgefonds dat vorig jaar instortte met 2,5 miljard dollar van klanten. Nu hebben ze een nieuwe cryptobeurs gelanceerd: OPNX. Op deze beurs kunnen mensen faillissementsclaims verhandelen van cryptobedrijven die failliet zijn gegaan.

Kortom: een nieuwe twijfelachtige business. In gesprek met CoinDesk delen de heren hun verhaal.

Faillissementsclaims zijn een manier om geld terug te krijgen van bedrijven die hun schulden niet kunnen betalen. Ze geven de houder het recht om een deel van de activa of opbrengsten van het bedrijf te ontvangen als het wordt geliquideerd. In de crypto-industrie zijn er veel faillissementsclaims omdat veel bedrijven zijn mislukt, gehackt of op een andere manier omgevallen. De industrie zit ook vol met handelaren, gokkers en alles er tussenin. Daar spelen Davies en Zhu op in met OPNX.

OPNX wil de claims toegankelijk maken voor iedereen die wil speculeren op de uitkomst van faillissementen. De beurs biedt ook een aantal functies die zijn geïnspireerd door FTX, een andere crypto-beurs die vorig jaar ten onder ging. Een daarvan is portefeuillemarge, waarmee handelaren verschillende activa kunnen gebruiken als onderpand voor futurescontracten. Een andere is het aanbieden van synthetische producten die de prijs van verschillende claims volgen.

Nogmaals: een hoop twijfelachtige producten dus. In de meeste jurisdicties kom je hier niet mee weg. Ook waren zowel Davies als Zhu mede debet aan verschillende faillissementen. Het omvallen van hun cryptofonds deed ook andere partijen (financieel) pijn. Niet in de laatste plaats een hoop particulieren. Toch stellen de oprichters dat ze het goed voor elkaar hebben.

Poll

Zou jij ooit gebruikmaken van een platform van Zhu en Davies?




Davies zegt dat OPNX een unieke kans biedt om te profiteren van de chaos in de cryptomarkt. Hij zegt: “We zien veel waarde in deze claims, omdat ze vaak worden onderschat of vergeten door de markt. We willen mensen de mogelijkheid geven om deze claims te kopen en te verkopen op een transparante en efficiënte manier.”

Maar OPNX is niet zonder risico’s. De beurs moet zich houden aan de wetten en regels van verschillende rechtsgebieden waar de failliete bedrijven zijn gevestigd. Ook moet de beurs voldoende liquiditeit aantrekken om de handel soepel te laten verlopen.

Zhu en Davies zeggen dat ze hebben geleerd van hun fouten en dat ze OPNX hebben opgericht om iets terug te geven aan de industrie. Ze zeggen: “We weten dat we veel mensen hebben teleurgesteld met ons vorige project, en we bieden onze excuses aan voor het leed dat we hebben veroorzaakt. We hopen dat OPNX een positieve bijdrage kan leveren.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...