Marathon Digital kruipt richting doel met nieuwe investeringen

Een nieuwe overeenkomst met Applied Blockchain moet Marathon Digital helpen om richting het einde van 2023 een hashrate van 23,3 EH/s te bereiken. Het datacenter van Marathon Digital – Applied Blockchain – heeft in totaal 254 megawatt aan nieuwe energie weten veilig te stellen en kan daar zelfs 324 megawatt van maken als het samenwerkt met andere leveranciers.

Stap in de goede richting

Marathon Digital tekende afgelopen week de overeenkomst met Applied Digital en laatstgenoemde heeft nu dus een groot aantal megawatt veiliggesteld voor de nieuwe apparatuur van Marathon. Applied Blockchain heeft beloofd tenminste 90 megawatt richting de faciliteit in Texas te sturen en tenminste 110 megawatt naar de miners van Marathon Digital in North Dakota.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het datacenter heeft Marathon ook de optie gegeven om daar in de toekomst 70 megawatt extra aan toe te voegen. Marathon Digital heeft in het besproken gebied een totaal van 66.000 miners staan, die op dit moment goed zijn voor ongeveer 9,2 EH/s.

Marathon heeft als doel om een totaal van 23,3 EH/s aan hashrate te produceren voor hun bitcoin mining operaties. De meest recente deal van Applied Blockchain voorziet ze in ieder geval van 254 megawatt aan nieuwe hosting-power, waarmee ze een stap in de goede richting zetten om dat doel te behalen.

Als de overeenkomst wordt nageleefd, dan is de verwachting dat Marathon voor het einde van 2023 hun doel van 23,3 EH/s aan hashrate zal behalen. Om dat extra kracht bij te zetten, heeft het plannen om flink uit te breiden in Texas.

14.000 nieuwe miners

In aanvulling op de overeenkomst met Applied Blockchain is Marathon Digital van plan om 14.000 nieuwe miners neer te zetten in de faciliteit in Texas. Een initiatief dat de expansiedrift van Marathon Digital in een nieuwe versnelling kan brengen. “Met deze nieuwe overeenkomsten zijn we ervan overtuigd dat we voldoende capaciteit hebben om voor het einde van volgend jaar 23,3 EH/s te produceren met onze floot”, aldus CEO Fred Thiel. De eerste miners van de uitbreidingen moeten in augustus al aan het werk gaan.

De rest van de nieuwe miners moeten richting het vierde kwartaal van 2022 en begin 2023 gaan hashen voor Marathon Digital. De aandelen van de Amerikaanse bitcoin miner reageerden positief op het nieuws. Voor de aankondiging stonden de aandelen op 8 dollar, maar inmiddels staan ze op 9,70 en daarmee ruim 20 procent hoger.

Interessant is dat Marathon Digital als één van de weinig bitcoin miners nog geen enkele bitcoin uit hun reserves heeft moeten verkopen om de winter door te komen. Op het moment van schrijven heeft Marathon een totaal van 10.055 bitcoin in bezit. Tegen de huidige koersen goed voor ongeveer 230 miljoen dollar.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Lees meer