Marathon Digital verdiende in november 472 bitcoin, minder dan recordmaand

Bitcoin mining bedrijf Marathon Digital heeft nieuwe maandcijfers gedeeld. In een update delen ze ook dat ze maar een klein bedrag van Compute North terug verwachten.

Marathon Digital

Compute North vroeg dit jaar haar Chapter 11-faillissement aan. Ze hadden een schuld van ongeveer $500 miljoen open staan. Marathon Digital zou hier $50 miljoen van hebben geleend aan de hosting provider.

Nu blijkt dat Marathon Digital op 30 november 2022 zo’n $8 miljoen van deze storting heeft afgeschreven.

De aandeelhouders van het bedrijf kregen te horen dat ze waarschijnlijk $22 miljoen kunnen terugvorderen van de resterende $42 miljoen. Daarmee blijft er dus een gat van $20 miljoen bestaan. Wat hier mee gebeurt is afhankelijk van de faillissementsprocedure.

“Het bedrijf blijft samenwerken met verschillende betrokken partijen om te kijken hoe dit te herstellen is.”

Maar naast deze $50 miljoen, had het ook blootstelling aan Compute North met $10 miljoen aan convertible preferred stocks. Verder: $21,3 miljoen aan ongedekte senior promesse.

Opmerkelijk genoeg benadrukte Marathon Digital in september nog dat het faillissement van Compute North geen gevolgen zou hebben voor het bedrijf. Compute North was de grootste datacenterhost van Marathon en leverde 330 MW.

Verdiende bitcoin

Afgelopen maand verdiende Marathon maar 472 BTC, ten opzichte van 615 bitcoin in oktober. Daardoor hebben ze nu 4.200 BTC in kas en een verder ook nog $61,7 miljoen aan kasreserves. In oktober betrof het nog een recordopbrengst.

De aandelenkoers van het bedrijf kreeg dit jaar een flinke klap. In de afgelopen maand verloor het meer dan 44% van zijn waarde. De year-to-date percentages zijn nog slechter, met een daling van 82,4%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminer