Mark Zuckerberg onthult Meta AI chatbot, het antwoord op ChatGPT?

Meta CEO Mark Zuckerberg onthulde tijdens Meta Connect de nieuwe chatbot van zijn bedrijf – Meta AI – wat het antwoord moet zijn op het ChatGPT van OpenAI. Het is de bedoeling dat Meta AI zal integreren met Instagram, Facebook, WhatsApp en uiteindelijk ook met de VR-afdeling van Meta.

Meta AI wordt gedreven door het Llama 2 large language model van Meta. “Meta AI is jouw assistent waar je tegen kunt praten als een echt persoon”, aldus Zuckerberg.

Wat kan de chatbot van Meta?

Naast het beantwoorden van vragen en praten met gebruikers kan de nieuwe chatbot van Meta ook afbeeldingen genereren, waarbij het gebruik maakt van een nieuwe tool genaamd Emu; die Meta trainde op 1,1 miljard stukjes data, waaronder afbeeldingen en captions die gedeeld zijn door gebruikers van Facebook en Instagram.

Mark Zuckerberg onthult Meta AI chatbot, het antwoord op ChatGPT?

Het voornaamste verschil tussen Meta AI en de concurrentie bij ChatGPT is volgens Zuckerberg dat zijn chatbot bestaat uit meerdere AI-producten die voor verschillende toepassingen van belang kunnen zijn; terwijl ChatGPT een overkoepelende chatbot is.

Als voorbeeld hiervan deelde Zuckerberg dat Meta AI in iedere social media app van het bedrijf weer iets anders is. Zo liet hij onder andere zien hoe Meta AI kan helpen om reisplannen te maken in Facebook Messenger.

Wat betekent dit voor bitcoin?

In principe nog niet zoveel, maar er zijn veel mensen binnen de industrie die de combinatie van bitcoin en kunstmatige intelligentie interessant noemen. Bitcoin zou in theorie de ultieme valuta kunnen zijn voor kunstmatige intelligentie.

Je kunt bitcoin in principe zonder al teveel poespas overmaken en dat kan volledig digitaal. Zo hoeven AI-systemen geen gebruik te maken van traditionele banken, maar kunnen ze bijvoorbeeld waarde met elkaar communiceren via het Lightning Network van bitcoin.

We moeten nog zien hoe het in de praktijk allemaal uitpakt, maar digitaal geld en kunstmatige intelligentie lijkt op voorhand een interessant huwelijk te zijn.

Lees meer over:
AIBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....