Wetgevers dringen er bij SEC-voorzitter Gensler op aan om onmiddellijk spot bitcoin ETF’s toe te staan

Bitcoin ETF SEC

Een groep Republikeinse en Democratische wetgevers heeft de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, Gary Gensler, onder druk gezet om dringend de notering van een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) toe te staan na een belangrijke gerechtelijke uitspraak. Dat meldt The Block vandaag.

De afgevaardigden Mike Flood (R-Neb.), Tom Emmer (R-Minn.), Ritchie Torres (D-N.Y.) en Wiley Nickel (D-N.C.) dringen er bij Gensler op aan om deze noteringen toe te staan. Met als argument dat een gereguleerde spot bitcoin ETF de beleggersbescherming vergroot door toegang tot bitcoin transparanter en veiliger te maken, volgens een dinsdag verzonden brief.

“Het Congres heeft de plicht ervoor te zorgen dat de SEC beleggingsproducten goedkeurt die voldoen aan de door het Congres gestelde eisen,” aldus de opstellers. “Om die reden dringen we er bij u op aan de notering van spot-bitcoin ETP’s onmiddellijk goed te keuren.”

Vorige maand behaalde Grayscale Investments een overwinning toen drie rechters van het Amerikaanse Hof van Beroep voor het District van Columbia oordeelden dat de SEC haar bod op een spot bitcoin ETF opnieuw moest beoordelen. Dit gebeurde nadat Grayscale vorig jaar de instantie had aangeklaagd nadat haar voorstel voor een spot bitcoin ETF was afgewezen.

Verschillende behandeling

De rechtbank ging specifiek in op het onderscheidende behandeling van spot bitcoin ETF’s en vergelijkbare fondsen op basis van futurescontracten, die de toezichthouder heeft goedgekeurd.

“De bevindingen van de rechtbank benadrukken het fundamentele punt,” zeiden de wetgevers. “Een spot bitcoin ETP is niet te onderscheiden van een bitcoin futures ETP. Daarom is de huidige houding van de SEC onhoudbaar voor de toekomst.”

Een woordvoerder van de SEC zegt dat Gensler rechtstreeks zal reageren op leden van het Congres, maar niet via de media. De SEC heeft nog geen spot bitcoin ETF goedgekeurd, hoewel grote spelers zoals BlackRock en Fidelity de afgelopen maanden aanvragen hebben ingediend voor fondsen. Deze week zijn nog aanvragen van onder meer Ark Invest uitgesteld.

Onderzoek naar Chinese cryptobedrijven door de SEC

Afzonderlijk stuurde afgevaardigde Blaine Luetkemeyer (R-Mo.) op dinsdag een brief naar Gensler en de president van de Financial Industry Regulatory Authority, Robert Cook, over zorgen dat beide instanties geregistreerde brokers met eigendomsbanden met de Chinese Communistische Partij toestaan om in de Verenigde Staten te opereren.

Luetkemeyer betoogt dat de richtlijnen te beperkt en ontoereikend zijn om zorgen aan te pakken met betrekking tot niet in China gevestigde Amerikaanse bedrijven met banden met de CCP, waarbij hij makelaars-dealers aanhaalde, waaronder Prometheum Inc, Webull Financial, LLC en Moomoo, Inc.

“De beperkte inspanning van de SEC in dit opzicht is bijzonder verontrustend gezien de belangrijke rol die geregistreerde brokers-dealers spelen in onze financiële markten, inclusief het feit dat veel van deze bedrijven (of van plan zijn) producten en diensten rechtstreeks aan particuliere beleggers te leveren, wat de verzameling van aanzienlijke hoeveelheden persoonlijke informatie van klanten vereist,” zegt de wetgever in een reactie.

Luetkemeyer stelt vragen aan Gensler over de zorgen van de instantie met betrekking tot gegevensbeveiliging met betrekking tot de CCP, onder andere. De deadline voor Cook en Gensler om te antwoorden is 26 oktober.

FINRA, de SEC, Moomoo, Webull en Prometheum hebben niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar. Luetkemeyer zit in het House Financial Services Committee, dat op woensdag van Gensler zal horen.

Lees meer over:
BitcoinETFSEC

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: koers verplettert aandelen, goud en obligaties

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

lange termijn crypto binance Bitcoin
Binance trekt licentie in Abu Dhabi in

Cryptobeurs Binance heeft een aanvraag voor een licentie in Abu Dhabi-licentie, aldus Reuters. Het is...

Bitcoin
Block start met pre-orders van Bitkey hardware wallet voor 95 landen

Block, het bedrijf van Jack Dorsey, gaat zijn self-custodial bitcoin wallet in meer dan 95...

Bitcoin
Do Kwon vecht besluit over uitlevering aan en gaat in hoger beroep

Do Kwon zou na 15 december uit Montenegro worden uitgeleverd. De mede-oprichter van Terraform Labs...

Nieuws
Crypto Analist Voorspelt 70% ADA Koers Stijging December – Kan Cardano 1 Euro Worden?

Recente ontwikkelingen in de wereld van Cardano (ADA) hebben de aandacht getrokken van crypto analisten,...

Lees meer