Goedemorgen Bitcoin: markt opgeschud door grote korte daling

16048 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers maakte duikvlucht richting $66.000

De koers van bitcon zakt na een aantal groene dagen weer flink. We hebben een aantal interessante statistieken voor je op een rij gezet. De recente daling zorgde ook voor een hoop liquidaties in de futuremarkt.

Bitcoin zakt terwijl ETFs 19-daagse groene reeks doorbreken

Bitcoin staat vandaag in het rood en is onder de 68.000 dollar terechtgekomen. Daarmee staat een daling van 2,73% op de borden over de afgelopen 24 uur. Met die koersdaling voor de digitale munt zagen ook de ETFs in de Verenigde Staten hun groene reeks doorbroken worden. Moeten we ons dan toch zorgen maken in aanloop naar de inflatiedata van morgen uit Amerika?

Tuimelpartij van bitcoin
De tuimelpartij van bitcoin volgt op een netto-uitstroom van 64,9 miljoen dollar van de Spot Bitcoin ETFs op 10 juni. Het gaat om de eerste netto-uitstroom in ongeveer één maand tijd, zo blijkt uit de data van Farside Investors.

Europese denktank: Bitcoin Lightning, crypto mixers en privacycoins misbruikt door criminelen

Criminele organisaties maken gebruik van het bitcoin lightning netwerk om wit te wassen. Dat is één van de verdenkingen uit het rapport van de EU Innovation Hub for Internal Security.

De onderzoekers noemen het “databeschermende” technologieën die door criminelen zijn te gebruiken en daar zijn zorgen over bij de Europese instanties. Het EU Innovation Hub for Internal Security is een “samenwerkingsnetwerk van innovatielabs” uit verschillende EU-lidstaten. Een van de bekende leden is Europol.

Tether wil opnieuw $1 miljard investeren

Tether is van plan om een aanzienlijk deel van zijn inkomsten te investeren in opkomende markten, kunstmatige intelligentie (AI) en biotechnologie.

Tether is de uitgever van de gelijknamige stablecoin. Het is een van de belangrijkste partijen in de industrie. Op de meeste grote cryptobeurzen is Tether veruit het populairste handelspaar. En dat levert veel geld op. In het komende jaar wil Tether via zijn durfkapitaalafdeling minstens $1 miljard investeren in diverse deals.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...