Mastercard lanceert nieuwe cryptodebetkaart die non-custodial wallets ondersteunt

543 totale weergaven
|

Mastercard heeft zijn ondersteuning voor non-custodial cryptocurrency wallets uitgebreid via een nieuwe samenwerking met Mercuryo, waardoor gebruikers hun digitale activa zoals Bitcoin kunnen uitgeven bij meer dan 100 miljoen winkeliers wereldwijd.

Crypto-integratie Mastercard

Mastercard heeft een belangrijke stap gezet in het samenvoegen van traditionele financiën met de snelgroeiende wereld van cryptocurrency door het lanceren van een debetkaart in euro’s in samenwerking met de Europese aanbieder van cryptobetalingen Mercuryo.

Dit nieuwe initiatief maakt deel uit van Mastercard’s bredere inspanningen om non-custodial cryptocurrency wallets te ondersteunen, waardoor gebruikers volledige controle over hun activa behouden.

Gebruikers volledige controle geven

In tegenstelling tot custodial wallets, die een externe exchange of financiële instelling nodig hebben om hun tegoeden te beheren, stellen non-custodial wallets gebruikers in staat om als hun eigen bank op te treden, hun private keys te beschermen en de volledige controle over hun tegoeden te garanderen.

Mastercard’s samenwerking met Mercuryo richt zich op het wegnemen van de traditionele barrières die bestonden tussen blockchaintechnologie en conventionele betalingssystemen, en biedt gebruikers een veilige en naadloze manier om hun crypto uit te geven.

“We werken nauw samen met partners om de ervaring met self-custody wallet te innoveren en te verbeteren,” zei Christian Rau, in een interview met Cointelegraph. Hij voegde eraan toe dat Mastercard zich inzet om cryptobestedingen toegankelijker te maken in haar uitgebreide wereldwijde netwerk.

Bitcoin en andere crypto’s nu geaccepteerd bij 100 miljoen winkeliers

Door dit nieuwe partnerschap kunnen gebruikers cryptocurrencies zoals Bitcoin nu rechtstreeks uitgeven vanuit hun non-custodial wallets zonder dat ze eerst naar een centralized exchange (CEX) moeten worden overgeboekt. Met de kaart kunnen gebruikers winkelen en betalen bij meer dan 100 miljoen winkeliers die Mastercard accepteren.

Bovendien richt Mastercard zich steeds meer op het ondersteunen van non-custodial wallets, een belangrijk initiatief dat aansluit bij de groeiende rol van het bedrijf in de adoptie van gedecentraliseerde financiën (DeFi).

De mogelijkheid om rechtstreeks Bitcoin te kopen met Mastercard versterkt dit initiatief nog verder en positioneert de betalingsgigant als een toonaangevende speler in de cryptoruimte.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

De complexiteit van cryptobetalingen aanpakken

Mastercard’s blockchain lead, Raj Dhamodharan, merkte op dat self-custody de complexiteit van het kopen en verkopen van crypto’s via centralized exchanges (CEX) aanpakt, een proces dat veel cryptobezitters willen vermijden. Met de nieuwe betaalpas hebben gebruikers een alternatief, dat hen meer flexibiliteit en controle biedt over hun digitale bezittingen.

De kaart brengt echter wel kosten met zich mee, waaronder 1,60 euro uitgiftekosten en maandelijkse onderhoudskosten van 1 euro. Daarnaast zijn er off-ramp kosten van 0,95% van toepassing op transacties die door Mercuryo worden gefaciliteerd.

Een blik op de crypto-reis van Mastercard

Mastercard’s uitstapje naar de cryptomarkt begon in 2021 toen het cryptocurrencies begon te accepteren als onderdeel van zijn wereldwijde netwerk. In de loop der jaren is het bedrijf gaan samenwerken met verschillende grote spelers in de sector, waaronder Coinbase, Circle en USD Coin (USDC), om crypto te integreren in zijn traditionele betalingsinfrastructuur.

De nieuwste samenwerking met Mercuryo bouwt voort op het momentum en versterkt Mastercard’s inzet om het snel evoluerende blockchain ecosysteem te ondersteunen.

Versterking van de rol van crypto in dagelijkse transacties

Mastercard’s samenwerking met Mercuryo weerspiegelt de toenemende vraag naar praktische use cases in crypto. Door non-custodial wallets mogelijk te maken en gebruikers in staat te stellen hun Bitcoin direct uit te geven, breekt het bedrijf actief de barrières af tussen gedecentraliseerde financiën en dagelijkse uitgaven, waarmee het een nieuw hoofdstuk inluidt voor digitale activa in mainstream financiën.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....