McDonald’s accepteert bitcoin in Lugano

McDonald's accepteert nu bitcoin als betaalmiddel in de Zwitserse stad Lugano. Je kunt ook bijvoorbeeld een Big Mac menu afrekenen met stablecoin tether.

Lugano, niet toevallig ook de thuishaven van Tether en Bitfinex, is een stadje in het zuiden van Zwitserland met 63.000 inwoners. Het bestuur van de stad heeft de ambitie om voor te lopen op het gebied van crypto adoptie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoinmagazine.com heeft een video gedropt waarin goed is te zien hoe gemakkelijk het is om via bitcoin en het onderliggende lightning netwerk om goedkoop en snel af te rekenen.

Al in maart dit jaar kondigde Lugano aan dat het bitcoin en tether als wettig betaalmiddel accepteert. Met het bedrijf Tether Operations Limited is het zogenaamde 'Plan B' gelanceerd. Zoals gezegd is Lugano de thuishaven voor een deel van het team achter Tether zoals cheif technology officer Paulo Ardoino.

De uitgever achter deze stablecoin heeft twee fondsen in het leven geroepen. Allereerst een fonds met daarin 100 miljoen Zwitserse frank (~102 miljoen euro) voor het financieel ondersteunen van crypto startups. Ten tweede is er een fonds met daarin 3 miljoen Zwitserse frank (3,06 miljoen euro) om winkels en bedrijven in de stad te stimuleren om bitcoin te gaan gebruiken.

Inwoners kunnen hun gemeentelijke belastingen met bitcoin afrekenen, net zoals onder andere parkeergelden en collegegelden. Uiteindelijk moeten ruim 200 winkels bitcoin gaan gebruiken.

McDonald's zal overigens geen ontvangen bitcoin vasthouden. Deze wordt automatisch omgewisseld in Zwitserse frank.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...