Coin ATM Radar: meer dan 20.000 nieuwe Bitcoin ATM's in 2021

Coin ATM Radar: meer dan 20.000 nieuwe Bitcoin ATM's in 2021

In 2021 zijn wereldwijd meer dan 20.000 nieuwe bitcoinpinautomaten geïnstalleerd, volgens gegevens van Coin ATM Radar. Dat brengt het totaal aantal door hen geregistreerde ATM’s op 33.999.

El Salvador groeit het hardst

De pinautomaten bieden de mogelijkheid om contant in te wisselen voor bitcoin en bitcoin te verkopen voor cash geld. In december 2020 werden 13.000 automaten geteld, een jaar later zijn het er bijna 21.000 meer. Het begrip ‘wereldwijd’ is in dit verband relatief. In de VS staan ruim 30.000 automaten, zo’n 88% van het totaal. Canada heeft er ruim 2200 (6,5%).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote stijger is El Salvador. Het land heeft 205 locaties met Bitcoin ATM’s. De Salvadoranen hebben sinds dit jaar de beschikking over bitcoin als wettig betaalmiddel. De overheid heeft hiervoor iedere Salvadoraan die in aanmerking komt, voorzien van een Chivo-wallet. Onder de naam Chivo worden ook pinautomaten geproduceerd. Coin ATM Radar registreerde 205 ATM’s in El Salvador, goed voor plek 3 op de ranglijst.

Nederlandse Bitcoin ATM’s

Europa scoort relatief laag als het gaat om aantallen automaten. De 1.384 geregistreerde automaten laten zien dat het kennelijk nog niet zo interessant is om een Bitcoin ATM te plaatsen. Ook in Nederland is het goed zoeken naar een bitcoinpinautomaat. De 20 automaten staan allemaal in de driehoek Amsterdam-Eindhoven-Terneuzen.

Producenten

Volgens Coin ATM Radar zijn er 43 producenten van automaten die ook iets geplaatst hebben. Het Amerikaanse Genesis Coin heeft verreweg het grootste marktaandel met 14.000 locaties. Op plek twee staat General Bytes, een bedrijf dat gevestigd is in Praag en Florida. Een van de aandeelhouders is Martijn Wismeijer, een oudgediende in de Nederlandse Bitcoingemeenschap.

Lees meer over:
Bitcoin bitcoin atm adoptie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties