Supermarktketen Circle K wil duizenden Bitcoin ATMs neerzetten

De grootste verkoper van Bitcoin ATMs ter wereld heeft bekendgemaakt dat het gaat uitbreiden naar de fysieke locaties van Circle K in Canada en de Verenigde Staten. Bitcoin Depot laat middels een aankondiging weten dat er al meer dan 700 Bitcoin ATMs geïnstalleerd zijn op meer dan 30 locaties in de Verenigde Staten.

Bitcoin Depot verwacht dat deze stap de adoptie van bitcoin zal vergroten en veel mensen voor het eerst in aanraking laat komen met de digitale munt. Een volgende goede stap in de richting voor de ontwikkeling en integratie van bitcoin in de samenleving.

Mainstream adoptie voor het volk

Volgens Bitcoin Depot is het afgelopen jaar vooral het jaar geworden van de bitcoin adoptie door fondsbeheerders en investeringsfirma’s en zijn er nog altijd veel mensen die geen toegang hebben tot deze diensten. De ATMs in de supermarkten van Circle K zijn een manier om het grote publiek te bereiken en een mogelijkheid te geven om bitcoin te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal heeft het bedrijf meer dan 3.500 bitcoin ATMs verspreid over de Verenigde Staten en Canda. Daar moet wel bij gezegd worden dat het niet enkel de aan- en verkoop van bitcoin aanbiedt. Het is bij Bitcoin Depot mogelijk om meer dan 30 verschillende cryptocurrency’s te kopen.

Al is bitcoin waarschijnlijk verreweg de populairste munt op de machines. Het bedrijf heet immers niet voor niets Bitcoin Depot en bitcoin is nog altijd het beste merk de grootste naam binnen de industrie.

Meer dan 9.000 locaties in Noord-Amerika

Supermarktketen Circle K heeft grofweg 7.150 locaties in de Verenigde Staten en 2.111 supermarkten in Canada. Daarmee heeft bitcoin er in potentie een enorme hoeveelheid aan nieuwe distributiepunten bijgekregen en zal dit waarschijnlijk een hoop nieuwe bitcoiners opleveren.

Het coronavirus heeft voor Bitcoin Depot in eerste instantie als gevolg gehad dat een aantal ATMs gesloten moeten worden. Maar inmiddels draait het bedrijf weer op volle capaciteit en zijn ze nu dus druk aan het uitbreiden.

Hetgeen laat zien dat deze revolutie pas net begonnen is en ondanks de relatief slechte markt van de afgelopen maanden nog altijd volop in ontwikkeling is. Wereldwijd zijn er volgens ConATMRadar momenteel meer dan 24.000 bitcoin ATMs in 75 landen van Kazachtstan tot Australië. Dat aantal zal waarschijnlijk nog flink oplopen de komende jaren.

Lees meer over:
bitcoin atmBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.