Meer geld stroomt naar Canadese spot bitcoin ETF Purpose

Steeds meer institutioneel geld stroomt de asset bitcoin binnen. Illustratief is het Canadese bitcoinfonds Purpose, dat steeds meer geld aantrekt.

Bitcoin Purpose ETF

Tenslotte, veel instroom in de Purpose Bitcoin ETF, de eerste en meest populaire bitcoin spot ETF van Canada. Momenteel beheren ze zo'n 34.400 bitcoin in het fonds. Dat is circa 2.000 bitcoin onder de all-time high aan bitcoin onder beheer eerder dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze week is er op één dag ruim 2.900 bitcoin in het fonds gestopt, een behoorlijke piek zoals je ziet op de grafiek van Glassnode hieronder.

Een exchange traded fund (etf) volgt de prijs van de onderliggende asset, in dit geval bitcoin. Stijgt de prijs van bitcoin, dan stijgt het aandeel ook. Het is een meer laagdrempelige manier om kennis te maken met bitcoin en zijn volatiliteit, want je hoeft de asset niet zelf te bewaren of aan te kopen.

In Amerika is er nog steeds géén besluit genomen over een bitcoin spot ETF. Een besluit dat in handen ligt van de Securities & Exchange Commission.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...