Meer geld stroomt naar Canadese spot bitcoin ETF Purpose

Meer geld stroomt naar Canadese spot bitcoin ETF Purpose

Steeds meer institutioneel geld stroomt de asset bitcoin binnen. Illustratief is het Canadese bitcoinfonds Purpose, dat steeds meer geld aantrekt.

Bitcoin Purpose ETF

Tenslotte, veel instroom in de Purpose Bitcoin ETF, de eerste en meest populaire bitcoin spot ETF van Canada. Momenteel beheren ze zo'n 34.400 bitcoin in het fonds. Dat is circa 2.000 bitcoin onder de all-time high aan bitcoin onder beheer eerder dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze week is er op één dag ruim 2.900 bitcoin in het fonds gestopt, een behoorlijke piek zoals je ziet op de grafiek van Glassnode hieronder.

Een exchange traded fund (etf) volgt de prijs van de onderliggende asset, in dit geval bitcoin. Stijgt de prijs van bitcoin, dan stijgt het aandeel ook. Het is een meer laagdrempelige manier om kennis te maken met bitcoin en zijn volatiliteit, want je hoeft de asset niet zelf te bewaren of aan te kopen.

In Amerika is er nog steeds géén besluit genomen over een bitcoin spot ETF. Een besluit dat in handen ligt van de Securities & Exchange Commission.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Canada ETF Bitcoin ETF

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan