Memecoins Supercycle: Solana, Ethereum, Tron en Sui domineren 2024

603 totale weergaven
|

 

Nu de zoekopdrachten naar Bitcoin in 2024 hun laagste niveau hebben bereikt, is de aandacht in crypto verschoven naar memecoins. Solana, Ethereum, Tron en Sui blockchains drijven deze stijging aan en creëren een nieuwe golf van speculatieve investeringen die zou kunnen leiden tot een memecoin supercyclus.

Memecoins staan centraal in 2024

Memecoins hebben zich ontwikkeld tot de meest dynamische beleggingscategorie in 2024, met Solana en Ethereum aan kop. Vooral Solana is een broeinest geweest voor memecoins als WIF, MEW en BONK, waardoor de memecoin market cap van het netwerk de $ 11 miljard heeft overschreden. Ondertussen blijft Ethereum de thuisbasis van oude tokens zoals Shiba Inu (SHIB) en Pepe (PEPE), maar nieuwere meme assets doen snel hun intrede.

Deze stijging wordt aangedreven door het gemak waarmee tokens kunnen worden gecreëerd op platforms zoals Pump.fun op Solana, waarmee bijna iedereen een token kan lanceren met lage kosten en onmiddellijke liquiditeit. Ethereum blijft een centrum voor meme nietjes, maar de lagere kosten van Solana trekken een golf van nieuwe makers en investeerders aan.

Tron en Sui dragen bij aan de memecoin-gekte

Naast Solana en Ethereum maken Tron en Sui golven in de memecoin ruimte. Op Tron heeft Justin Sun’s SunPump platform de creatie van meer dan 90.000 memecoins mogelijk gemaakt sinds de lancering in augustus 2024. Dit gebruiksvriendelijke platform heeft memecoin enthousiastelingen aangetrokken die op zoek zijn naar snellere en goedkopere alternatieven.

Ondertussen ontwikkelt Sui zich als een serieuze mededinger op de memecoin markt. De lage kosten en snelle transactiesnelheden hebben Sui tot de meest gebruikte blockchain voor memecoin projecten gemaakt, waarbij verschillende tokens opgang maken en de memecoin buzz versterken.

Wat drijft de stijging van Memecoin?

De groei van de memecoin markt wordt aangewakkerd door speculatieve investeringen en de belofte van snel rendement. Platformen zoals Solana’s Pump.fun en Tron’s SunPump hebben de toetredingsdrempels verlaagd, waardoor het makkelijker is voor nieuwe tokens om de markt te overspoelen.

De volatiliteit van memecoins is echter altijd aanwezig, en hoewel het winstpotentieel hoog is, zijn de risico’s net zo groot.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

De daling van het zoekvolume voor Bitcoin hoeft niet per se een slecht teken te zijn. Historisch gezien gaat een lagere interesse van particulieren vaak vooraf aan perioden van prijsconsolidatie. Dit heeft institutionele beleggers in staat gesteld om te accumuleren tegen lagere prijspunten. Nu de aandacht verschuift naar de meer speculatieve memecoin-markt, zou Bitcoin zich stilletjes kunnen voorbereiden op de volgende grote rally.

De verminderde aandacht kan er ook op wijzen dat Bitcoin een meer gevestigde waarde is geworden, die minder krantenkoppen en zoekpieken nodig heeft om zichzelf in stand te houden. De concurrentie van memecoins zou echter ook kunnen betekenen dat de dominantie van Bitcoin in de cryptoruimte op de proef wordt gesteld, tenminste wat betreft de huidige hype en de interesse van investeerders.

Komt er een memecoin supercycle?

Dankzij de snelle en goedkope creatie van tokens op platforms zoals Pump.fun (Solana) en SunPump (Tron) beginnen analisten zich af te vragen of de cryptowereld aan de vooravond staat van een memecoin-supercyclus. Memecoins, gedreven door het enthousiasme van de detailhandel en het gemak waarmee tokens kunnen worden aangemaakt, zouden het beter kunnen blijven doen dan andere cryptosectoren.

De vraag blijft echter of deze stijging duurzaam is. De memecoinmarkt is notoir volatiel en hoewel de winsten enorm kunnen zijn, kunnen ook de risico’s groot zijn. Een supercyclus is mogelijk, maar zou waarschijnlijk afhangen van bredere marktomstandigheden, waaronder liquiditeit, het beleggerssentiment en ontwikkelingen op het gebied van regelgeving.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....