Mercado Bitcoin plant uitbreiding naar Mexico

Het Braziliaanse Mercado Bitcoin wil nog dit jaar hun deuren openen in Mexico om ook daar bitcoin te verkopen. In gesprek met Cointelegraph geeft CEO Reinaldo Rabelo aan dat Mercado Bitcoin momenteel wacht op goedkeuring van de autoriteiten om te starten in Mexico.

Uitbreiding door acquisitie

Hoe Mercado Bitcoin de stap naar Mexico precies wil aanpakken is op het moment van schrijven niet duidelijk. In april gaf Reinaldo Rabelo aan dat expansie door acquisitie de meest eenvoudige manier is om nieuwe markten aan te boren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In januari kocht 2TM Group, het moederbedrijf van Mercado Bitcoin, bijvoorbeeld een controlerend belang in het in Lissabon gevestigde CriptoLoja als onderdeel van de expansie naar Portugal.

Interessant is dat Coinbase eerder nog in gesprek was met 2TM over een mogelijke overname. Destijds werd 2TM nog op 2 miljard dollar geschat, maar de gesprekken met Coinbase zijn uiteindelijk in mei gestrand.

Gevaarlijk macro-economisch scenario

Rabelo geeft verder aan dat 2TM op dit moment met iets meer terughoudendheid naar de Latijns-Amerikaanse markt kijkt vanwege het macro-economische scenario. Op het moment van schrijven opereert het bedrijf in Brazilië en Portugal via bedrijven als Mercado Bitcoin, Blockchain Academy, Bitrust, CriptoLoja en Portal do Bitcoin.

Als Mercado Bitcoin de stap naar Mexico zet, dan gaat het concurreren met Bitso, die momenteel de grootste in het land zijn en ook in Argentinië, Brazilië, El Salvador en Colombia actief zijn. Wat Mexico een bijzonder bitcoin land maakt is dat verschillende politici hebben geprobeerd om een met El Salvador te vergelijken bitcoin-wet te introduceren.

Tot op heden zonder succes, want er zijn op dat vlak sindsdien nog geen significante stappen gezet door Mexico. Daarnaast is het bezig om rond 2024 digitaal centralebankgeld uit te rollen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....