Meta introduceert Orion: De volgende fase in augmented reality-brillen

1582 totale weergaven
|

Meta heeft officieel zijn Orion AR-bril onthuld tijdens het Meta Connect 2024-evenement, waarmee het baanbrekende augmented reality-technologie laat zien die de kloof tussen de fysieke en digitale wereld overbrugt.

De toekomst van augmented reality

Meta heeft Orion, de langverwachte augmented reality (AR) bril, officieel onthuld tijdens het Meta Connect 2024 evenement. Aangeprezen als de meest geavanceerde AR-bril die er bestaat, vertegenwoordigt Orion een belangrijke sprong voorwaarts in augmented reality technologie, die gebruikers dichter bij een toekomst brengt waarin de digitale en fysieke werelden naadloos in elkaar overgaan.

Een stap verder dan smartphones

Het ontwerp van Orion is gericht op het doorbreken van de beperkingen van smartphones en biedt gebruikers grote holografische schermen voor een meeslepende ervaring. Deze brillen stellen gebruikers in staat om 2D- en 3D-inhoud direct in hun echte omgeving te bekijken, zonder hun omgeving uit het oog te verliezen.

Meta benadrukte de integratie van AI in Orion, die de echte context aanvoelt en erop reageert, wat het intuïtieve gebruik nog verder verbetert. De lichtgewicht vorm van Orion maakt het geschikt voor dagelijks gebruik, zowel binnen als buiten.

Baanbrekende innovatie in AR-weergave

Bij de ontwikkeling van Orion hebben de ingenieurs van Meta lang gewerkt aan het miniaturiseren van de complexe technologieën die worden gebruikt in virtual reality (VR) en mixed reality (MR) headsets. Meta is erin geslaagd om deze technologieën te verpakken in een slanke, draagbare bril die eruitziet en aanvoelt als een traditionele bril.

In tegenstelling tot de huidige AR- of MR-headsets behoudt de Orion zijn transparante lenzen, waardoor gebruikers betrokken blijven bij de wereld om hen heen terwijl ze digitale content bekijken. Meta gelooft dat het ontwerp van de bril een nieuwe standaard zet voor draagbare AR-technologie, door functionaliteit te combineren met esthetiek.

Besturing via spraak en neurale interface

Een van de opvallende functies van Orion is de integratie met Meta AI. Door middel van spraakopdrachten kunnen gebruikers realtime hulp krijgen, zoals receptsuggesties door simpelweg naar de inhoud van hun koelkast te kijken. Orion introduceert ook een neurale interface, waarmee gebruikers de bril kunnen bedienen via een om de pols gedragen apparaat dat hersensignalen detecteert om taken uit te voeren zoals het navigeren door apps.

Deze innovatie betekent een belangrijke doorbraak in de manier waarop mensen kunnen communiceren met digitale systemen.

Een blik in de toekomst

Hoewel Orion een prototype blijft en nog niet beschikbaar is voor consumenten, is Meta begonnen met het toestaan van het testen van de bril door geselecteerde werknemers en externe partners.

Meta wil het AR-scherm verfijnen, de vormfactor kleiner maken en Orion betaalbaarder maken voordat het een consumentenversie lanceert. Het bedrijf is optimistisch over het potentieel van AR-technologie en ziet Orion als een voorproefje van de spannende ontwikkelingen die nog moeten komen.

Meta’s AR roadmap

De AR-strategie van Meta blijft zich ontwikkelen met Orion en updates voor de Ray-Ban Meta-bril. Deze ontwikkelingen positioneren Meta in de voorhoede van de AR-ruimte en concurreren rechtstreeks met andere techgiganten.

Door zich te richten op het maken van praktische, alledaagse AR-apparaten, probeert Meta opnieuw te definiëren hoe gebruikers omgaan met digitale inhoud en een blik te werpen op een toekomst waarin AR een integraal onderdeel is van het dagelijks leven.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....