Michael Saylor en Sam Bankman-Fried stormen Bitcoin miljardairslijst binnen

Negen mensen uit de bitcoin (BTC) industrie staan sinds dit jaar op de miljardairslijst van zakenblad Forbes. Bitcoin is booming en daar profiteren een aantal ondernemers financieel bijzonder goed van.

Miljardenindustrie

Niet alleen het netwerk van bitcoin groeit gestaag, ook de industrie er omheen groeit ongekend hard. Ondernemers die eerder raar werden aangekeken staan inmiddels tussen de lijst van miljardairs wereldwijd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Forbes nam negen nieuwe namen uit de industrie op in hun lijst. De meest opvallende naam vanuit bitcoin perspectief is Michael Saylor. De directeur van MicroStrategy heeft met zijn bedrijf 91.579 BTC in kas. Dat is ruim $5 miljard (!) waard. Saylor begon pas laat in 2020 met de eerste aankopen en is inmiddels uitgegroeid tot een prominente en populaire bitcoiner.

Sam Bankman-Fried is directeur bij derivatenbeurs FTX. Volgens Forbes is hij het meest vermogend van alle mensen in de ‘crypto miljardairslijst’. Zijn vermogen wordt geschat op $8,7 miljard. Hij is ook een nieuwkomer in de lijst.

Changpeng Zhao, oprichter en directeur van Binance, keert terug in de lijst. Het gaat goed met de koers van bitcoin en allerlei tokens, daar profiteert zijn platform van. Binance is een van de grootste beurzen van de industrie.

Brian Armstrong staat wederom in de lijst. De CEO van Coinbase heeft een geschat vermogen van $6,5 miljard. Op 14 april gaat het bedrijf zelf naar de beurs, dus de totale assetwaarde van de heer Armstrong kan hierdoor nog wel eens een boost krijgen. Afhankelijk van het succes van de aandelen staat Armstrong er volgend jaar op deze lijst nog wat beter voor.

Andere nieuwkomers zijn de gebroeders Winklevoss van de bitcoin beurs Gemini. Zij hebben per persoon een geschat vermogen van $3 miljard aan assets. Medeoprichters van Ripple, Chris Larsen en Jed McCaleb staan ook in de lijst, maar die hebben niet zoveel met bitcoin te maken.

De lijst bevat ook vroege bitcoiner Matthew Roszak ($1,5 miljard), durfinvesteerder Tim Draper ($1,5 miljard), Fred Ehrsam van Coinbase ($1,9 miljard) en Barry Silbert ($1,6 miljard) van Digital Currency Group.

De lijst is een mengelmoes van verschillende vermogende mensen uit de industrie. Michael Saylor zet vol in op BTC, veel van de andere kijken ook naar andere tokens en netwerken.

De bedragen zijn inschattingen van Forbes, het is niet exact duidelijk hoeveel de mensen op de lijst hebben.

Lees meer over:
data

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...