MicroStrategy heeft nu $7 miljard aan bitcoin

MicroStrategy heeft inmiddels een enorme schatkist aan bitcoin onder hun beheer.

Het afgelopen kwartaal (de maanden juli tot en met september) is er 9.000 bitcoin ingeslagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat brengt het totaal van de Amerikaanse IT-firma nu op 114.042 bitcoin, een vermogen van bijna zeven miljard dollar.

Ze hebben een paar keer de dip gekocht, want de gemiddelde aankoopprijs ligt op $27.713. De totale aankoopprijs is 3,16 miljard dollar, waardoor de virtuele winst op bijna vier miljard dollar ligt.

MicroStrategy heeft de meeste bitcoins van alle beursgenoteerde bedrijven wereldwijd.

Persoonlijk bezit CEO Michael Saylor ook het nodige digitale goud.

Je zou bijna vergeten dat MicroStrategy een leverancier is van business intelligence-software, mobiele app-software en cloudoplossingen. Die 'core business' leidde tot een bruto omzet van 128 miljoen dollar.

Het is typisch een bedrijf waarbij de inkomsten uit de bitcoinstack harder groeit dan de bruto omzet voortkomend uit de kernactiviteiten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...