MicroStrategy haalt $1 miljard op om meer Bitcoin te kopen: Gaat BTC koers stijgen?

364 totale weergaven
MicroStrategy haalt $1 miljard op om meer Bitcoin te kopen: Gaat BTC koers stijgen?

MicroStrategy van Michael Saylor heeft $1,01 miljard opgehaald om meer Bitcoin te kopen en zo hun Bitcoin bezit uit te breiden. Het bedrijf had oorspronkelijk gepland om $700 miljoen op te halen, maar dit bedrag werd door de grote vraag verhoogd. Kan de Bitcoin koers stijgen door dit nieuws?

Microstrategy’s plan om in Bitcoin te investeren

In eerste instantie kondigde MicroStrategy aan dat het $700 miljoen aan schuldbrieven zou uitgeven, gericht op institutionele beleggers. Deze schuldbrieven, genaamd Convertible Senior Notes, zijn uitgegeven onder de Amerikaanse Securities Act van 1933. Het geld dat hiermee werd opgehaald, zou gebruikt worden om hun oude leningen van $500 miljoen af te lossen, en de rest zou naar de aankoop van meer Bitcoin gaan.

De vraag naar de schuldbrieven was zo groot dat MicroStrategy besloot het bedrag te verhogen naar $875 miljoen. Het bedrijf verwachtte netto-opbrengsten van $864,1 miljoen, maar dacht dat dit zelfs zou kunnen oplopen tot $997,4 miljoen als investeerders ervoor zouden kiezen om meer van de schuldbrieven te kopen. Uiteindelijk haalde MicroStrategy zelfs meer op dan verwacht, wat laat zien dat er veel vertrouwen is in hun Bitcoin-strategie.

Microstrategy koopt extra 7.420 bitcoin

Kort na de succesvolle uitgifte van de schuldbrieven, liet MicroStrategy’s voorzitter, Michael Saylor, via X weten dat het bedrijf 7.420 extra Bitcoin had gekocht. Deze aankoop was ongeveer $458,2 miljoen waard, met een gemiddelde prijs van $61.750 per Bitcoin.

Door deze aankoop groeide het totale bezit van MicroStrategy van 244.800 naar 252.220 Bitcoin. In totaal heeft het bedrijf ongeveer $9,9 miljard uitgegeven om deze Bitcoin te kopen, met een gemiddelde aankoopprijs van $39.266 per Bitcoin.

Microstrategy’s winst door stijgende Bitcoin koers

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $62,877.39, een lichte daling van 0,26% in de afgelopen 24 uur. Ondanks deze daling heeft MicroStrategy een aanzienlijke winst gemaakt. Hun totale Bitcoinbezit is nu ongeveer $15,8 miljard waard, wat het bedrijf een grote winst oplevert.

Dankzij hun investeringsstrategie behaalt MicroStrategy goede resultaten, met een kwartaalrendement (QTD) van 5,1% en een jaarrendement (YTD) van 17,8%.

Lees meer over:
Michael SaylorMicroStrategy

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...