MicroStrategy haalt bijna $50 miljoen op door verkoop aandelen

MicroStrategy maakt bekend dat het $46,6 miljoen heeft opgehaald via de verkoop van aandelen. In september 2022 ging het een samenwerking aan met met Cowen and Company voor de verkoop van maximaal $500 miljoen aan gewone aandelen.

Aandelenverkoop

Het is geen geheim dat het bedrijf van permabull Michael Saylor altijd op zoek is naar meer geld om in bitcoin te stoppen. Er zijn al verschillende keren convertible notes verkocht of op andere manieren leenconstructies aangegaan. Allemaal met hetzelfde doel: meer liquiditeit vinden om in bitcoin te stoppen.

Cowen and Company is een underwriter, een partij die risico van een bedrijf op zich neemt door aandelen of obligaties over te nemen en deze vervoglens onder te brengen bij derden.

In een aanvraag die gisteren (donderdag, red.) bij de Securities and Exchange Commission (SEC) is ingediend, heeft het bedrijf de verklaring “use of proceeds” bijgewerkt. Hierin staat dat het ingezamelde geld ook kan worden gebruikt voor de terugbetaling van schulden, inclusief de termijnlening bij Silvergate Bank.

Dit is een lening van $205 miljoen die in maart 2022 is afgesloten. Het heeft een variabele rente en dus wordt het duurder en duurder nu de Amerikaanse Federal Reserve de kortetermijnrente blijft verhogen.

De lening bij Silvergate vervalt in maart 2025, maar heeft wel een boete voor vervroegde aflossing. Deze boete daalt in maart 2023 met de helft tot slechts 0,25% van de hoofdsom.

MicroStrategy heeft voorheen voornamelijk de opbrengst van de verkoop van aandelen gebruikt om bitcoin mee te kopen. Momenteel hebben ze 132.500 BTC in kas, ter waarde van ruim $3 miljard.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy